Σκόρδο: Ποια είναι η ιδανική δόση σκόρδου για την πρόληψη του καρκίνου;©
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθοριστεί η δοσολογία του σκόρδου για την πρόληψη του καρκίνου. Η δυσκολία προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να περιγράφουν τις ακριβείς δόσεις σκόρδου και, τη συχνότητα λήψης τους.
Σκόρδο:Τα αποτελέσματα της αντικαρκινικής δράσης του σκόρδου σε ανθρώπους©
Οι επιδημιολογικές, οι εργαστηριακές και οι έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι το σκόρδο διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Όι έρευνες της πιθανής αντικαρκινικής δράσης του σκόρδου σε ανθρώπους (κλινικές μελέτες) είναι προς το παρόν είναι περιορισμένες.
Σκόρδο και Καρκίνος: Τα αποτελέσματα ερευνών, σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, της καρκινοπροληπτικής δράσης του σκόρδου©
Σε μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες βρέθηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης σκόρδου και του περιορισμού του κινδύνου εκδήλωσης ορισμένων καρκίνων.
Σκόρδο: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σκόρδο κατά του καρκίνου;©
Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα μονοετές ή και πολυετές λαχανικό ή αρτυματικό του γένους  Άλλιο (Allium) και της οικογένειας των  Λειριοειδών ή Υακινθοειδών. Στο γένος του σκόρδου ανήκει επίσης το kρεμμύδι, το σχοιονόπρασο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σκόρδο: Πόσο ασφαλής είναι κατανάλωση σκόρδου;©
Παρά το γεγονός ότι το σκόρδο είναι ασφαλές τρόφιμο, όταν χρησιμοποιείται στη μαγειρική, εν τούτοις η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να συνοδευτεί από παρενέργειες, εκτός από την έντονη δυσοσμία του στόματος και του σώματος που προκαλεί [1, 2].
Ανθοκυανίνες του κόκκινου κρασιού και οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες©
Οι ανθοκυανίνες είναι η μεγαλύτερη ομάδα υδατοδιαλυτών χρωστικών του φυτικού βασιλείου καιανήκει στη μεγάλη ομάδα των χημικών ενώσεων, που λέγονται φλαβονοειδή. Μέχρι το έτος 2000 είχε  ανακοινωθεί η ύπαρξη περισσοτέρων από 8000 φλαβονοειδών και 500 και πλέον ανθοκυανινών, των οποίων ο αριθμός έκτοτε μεγαλώνει [3].
Σησαμέλαιο: Ένας φυσικός αντιοξειδωτικός, αντιφλεγμονώδης και αντικαρκινικός παράγοντας©
Οι σπόροι του σησαμιού και το σησαμέλαιο, που εξάγεται απ’ αυτούς είναι δημοφιλή τρόφιμα , διότι περιέχουν πολύτιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά. με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπολλαπλασιαστικές ιδιότητες (αναστολή του πολλαπλασιασμού και της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων).
Συμπτώματα της ξηροστομίας και εναλλακτική αντιμετώπισή τους©
Αν μια ξηροστομία δεν θεραπευτεί καταλλήλως, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα συμπτώματα του στόματος, όπως η χρονία ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και η οδοντική τερηδόνα,  συμπτώματα από το φάρυγγα (δυσκαταποσία και ξηρότητα του λάρυγγα (ξηροφωνία).
Οι Αμερικανοί βετεράνοι με καρκίνο του προστάτη είχαν μακρότερο χρόνο επιβίωσης αν είχαν επάρκεια βιταμίνης D©
Ο καρκίνος του προστάτη παραμένει ο δεύτερος καρκίνος, που συνηθέστερα διαγιγνώσκεται  στον ανδρικό πληθυσμό παγκοσμίως.
Η αντιχοληστεριναιμική, αγγειοπροστατευτική, καρδιοπροστατευτική, καρκινοπροστατευτική δράση των αντιοξειδωτικών των σπόρων, των φλουδών και των στεμφύλων του κόκκινου σταφυλιού©

Είναι γνωστόν ότι οι φλούδες, οι σπόροι και τα στέμφυλα που παράγονται κατά την παραγωγή μούστου και την οινοποίηση των σταφυλιών είναι πλούσιες πηγές πολυφαινολών [φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα, στιλβένια (π.χ. ρεσβερατρόλη)].


Συμπληρωματική θεραπεία του έρπητα ζωστήρα με υπερβαρικό οξυγόνο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία©
Ο έρπης ζωστήρας είναι μια συνηθισμένη ιογενής νόσος που προσβάλλει τα νεύρα και το γύρω από αυτά δέρμα, προκαλώντας ένα επώδυνο δερματικό εξάνθημα και οδηγώντας σε έντονες επιπλοκές, από τις οποίες η κυριότερη είναι η μεθερπητική νευραλγία.
H έλλειψη και η ανεπάρκεια της βιταμίνης D είναι σήμερα μια από τις συνηθέστερες υποβιταμινώσεις©

Ο όρος βιταμίνη D σημαίνει τη βιταμίνη D3 και τη βιταμίνη D2. Κλινικής σημασίας όμως είναι η βιταμίνη D3, της οποίας τα επίπεδα υπολογίζονται στο ανθρώπινο σώμα, μετρώντας τα επίπεδα των συγκεντρώσεών της 25-υδροξυβιταμίνης D3, που είναι ο κύριος μεταβολίτης της βιταμίνης D3 στον ορό του αίματος.


Ωτοσκλήρυνση και Φθοριούχο Νάτριο
Η θεραπεία της ωτοσκλήρυνσης αποφασίζεται ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της νόσου. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η χειρουργική, εφόσον υπάρχει ένδειξη.
Πολυφαινόλες των σπόρων του κόκκινου σταφυλιού και δερματικοί καρκίνοι©
  Η καρκινογένεση του δέρματος συνδέεται με την ανοσοκαταστολή που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Η εκτίμηση των αποθηκευμένων ποσοτήτων της βιταμίνης D στο σώμα, μετρώντας τα επίπεδα της 25-υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό©.
  Ο όρος βιταμίνη D είναι ένας γενικός όρος, που περιλαμβάνει μια ομάδα λιποδιαλυτών, δομικά ομοίων στερολών (ακόρεστες συμπαγείς αλκοόλες της ομάδας των στεροειδών). Τα κυριότερα μέλη αυτής της ομάδας είναι η βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη) που ανευρίσκεται στα φυτά και κυρίως ορισμένα είδη μανιταριών και η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) που είναι ζωικής προελεύσεως. 
Σκλήρυνση κατά πλάκας και η ανοσοτροποποιητική δράση της κουρκουμίνης

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια χρόνια  φλεγμονώδης και νευροεκφυλιστική αυτοάνοση νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία συχνότατα παρουσιάζει υποτροπές και βελτιώσεις των επεισοδίων της.Η νόσος σχετίζεται με μια ποικιλία παθοφυσιολογικών χαρακτηριστικών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η διάσπαση του αιματεγκεφαλικού φραγμού, η αυτοάνοση επίθεση και η βλάβη των νευραξόνων και ελύτρων της μυελίνης.


Μπορεί η βιταμίνη D3 να αναστρέψει τα αυτοάνοσα νοσήματα;
H βιταμίνη D3 έχει ένα ανασταλτικό αποτέλεσμα στην υπερβολική και ακατάλληλη συμπεριφορά των ανοσοκυττάρων και βοηθά στον περιορισμό της φλεγμονής που παράγεται από τα ανοσοκύτταρα.
Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος: Ο ρόλος της βιταμίνης D3 και της κουρκουμίνης στην αντιμετώπισή της©
Η μη αλκοολική λιπώδης  νόσος του ήπατος (Fatty Liver Disease) ή λιπώδης διήθηση του ήπατος  είναι η παθολογική συσσώρευση λιπιδίων στα ηπατοκύτταρα ενός ατόμου που στο ιστορικό του δεν περιγράφεται κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
Η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D3 σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες προστατεύει τους μυς τους από σαρκοπενία και ελάττωση της μυικής μάζας
H συμπληρωματική χορήγηση μόνον βιταμίνης D3 σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με υποβιταμίνωση D (έλλειψη ή ανεπάρκεια) αποτελεί σημαντικό παράγοντα προστασίας τους κατά της πρόκλησης σαρκοπενίας.
Association of low levels of vitamin-D with neuropathy and lymphoma among patients with Sjögren's syndrome
Sjögren's syndrome is defined as an autoimmune disease characterized by a progressive sicca syndrome which affects the exocrine glands and leads to decreased lachrymal and salivary secretion.
H διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας [ΔΕΠΥ] στα παιδιά συνδέεται με υποβιταμίνωση D3 της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη©
H διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας [ΔΕΠΥ] χαρακτηρίζεται από αδυναμία συγκέντρωσης, σωματική υπερκινητικότητα και δραστηριότητα ή το συνδυασμό τους. 
Η υποβιταμίνωση D ασθενών με πρόσφατη ρευματοειδή αρθρίτιδα περιορίζει την ανταπόκριση των ασθενών στη θεραπεία και συνδέεται με αυξημένη δραστηριότητα της νόσου.
Βρέθηκε σε 37 ασθενείς που εκδήλωσαν συμπτωματολογία ρευματοειδούς αρθρίτιδας ότι τα επίπεδα της 25 υδροξυβιταμίνης D3 ήσαν χαμηλότερα των 20ng/ml.
Μεταστατικός καρκίνος: Θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου με κετονική δίαιτα και υπερβαρικό οξυγόνο©
Οι καρκινικές μεταστάσεις είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο, κατά το οποίο ένας καρκίνος μεταναστεύει από την πρωταρχική του εστία σε κάποιον απομακρυσμένο ιστό και ευθύνονται για το 90% των θανάτων από καρκίνο.
Οι συνέπειες του ροχαλητού στην προσωπική ζωή των ζευγαριών
Είναι αναγνωρισμένο ότι το ροχαλητό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα νοσηρότητας ο' ένα άτομο.
Ο ρόλος της βιταμίνης D στην χημειο-καρκινοπροφύλαξη©
Με τον όρο βιταμίνη D εννοείται η βιταμίνη D2 και D3. Κλινικής σημασίας είναι η D3. Υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις ότι η βιταμίνη D και οι μεταβολίτες της, επηρεάζουν, εκτός από τις λειτουργίες που σχετίζονται με το ασβέστιο και άλλες λειτουργίες του οργανισμού, διότι έχουν εντοπιστεί υποδοχείς της σε όλους τους ιστούς του σώματος.
Curcugkel: Liquid micelles of curcumin [NovaSOL®Curcumin] is 185x (AUC) or 18.500% more bioavailable than native Curcumin
By Dr Dimitrios N. GelisCurcumin, is a natural pluripotent polyphenol isolated from the plant Curcuma longa that revealed various health-beneficial properties in numerous studies. 
Ερμηνεία των μετρήσεων των συγκεντρώσεων των επιπέδων της 25 υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό του αίματος.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων της 25 υδρξυβιταμίνης D3 στον ορό του αίματος αντικατοπτρίζουν τις συγκεντρώσεις της βιταμίνης στε όλους τους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος.
H βιταμίνη D μπορεί να προστατεύσει από την καρδιακή ανακοπή©
Έχει αποδειχτεί ότι η βιταμίνη D, και όταν λέμε βιταμίνη D εννοείται κυρίως η βιταμίνη D3, επηρεάζει τη συσταλτικότητα της καρδιάς και την ομοιοστασία του ασβεστίου στο μυοκάρδιο.
Γιατί το D3 Gkelin drops είναι το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα βιταμίνης D3
και Αικατερίνης Δ. Γκέλη, Ιατρού, Ακτινοδιαγνώστριας  Παρά το γεγονός ότι, κυκλοφορούν πολλές μορφές συμπηρωμάτων διατροφής που περιέχουν βιταμίνη D3, εν τούτοις ελάχιστα εξ αυτών περιέχουν ευαπορρόφητη βιταμίνη  D3 υψηλής ποιότητος.
Αλληλεπίδραση Βιταμίνη D3 και των θειαζιδικών διουρητικών©
Η χορήγηση θειαζιδικών διουρητικών, συμπεριλαμβανομένης της υδροχλωροθειαζίδης, με βιταμίνη D ή άλατα ασβεστίου μπορεί να ενισχύσει την αύξηση του ασβεστίου του ορού, διότι ελαττώνει την απέκκρισή του από τους νεφρούς [1].
Η συμβολή της έλλειψης βιταμίνης D στην στυτική δυσλειτουργία©
Μέχρι σήμερα έχουν προταθεί διάφορες ταξινομήσεις για τη στυτική δυσλειτουργία [ΣΔ].
Αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος με συμπληρωματική χορήγηση ψευδαργύρου [Zincobell] και βιταμίνης D3 [D3 Gkelin drops]©
Υπό του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη Ως γνωστόν δεν υπάρχει θεραπεία προς το παρόν , κατά του κοινού κρυολογήματος. Οι θεραπευτικές προσπάθειες στοχεύουν στην πρόληψη, τη συντόμευση της διάρκειας των συμπτωμάτων και εξασθένισης της βαρύτητάς τους
Γνωριμία με την Ιστοσελίδα της Pharmagel
Η ιατρική είναι μια επιστήμη που αναπτύχτηκε εξελίχτηκε και εξελίσσεται εξαιτίας του ενδιαφέροντος των γιατρών να  ανακουφίσουν τον πόνο, την ταλαιπωρία, την κακή ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και την προσωρινή αποτροπή του μοιραίου, εξ αιτίας των νόσων.
Ποσότητες βιταμίνης D3 που παράγονται στο δέρμα υπό την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας©

Ποσότητες βιταμίνης D3 που παράγονται στο δέρμα υπό την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας©


Οι ιερωμένοι, οι Μοναχοί και οι ηλικιωμένοι έλληνες συνήθως έχουν χαμηλή βιταμίνη D3©

Τροποποίηση των επιπέδων της βιταμίνης D3 από παράγοντες του περιβάλλοντος


Η πρόληψη και ο περιορισμός των φλεγμονών με τη γείωση του ανθρωπίνου σώματος
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ανθρώπινο σώμα με τα όργανά του αποτελούν ένα ηλεκτρικό σύστημα. Αυτό επιτρέπει να εξετάζεται η καρδιά με ηλεκτροκαρδιογράφημα, ο εγκέφαλος με εγκεφαλογράφημα, οι μύες με μυογράφημα. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές απαραιτήτως όταν συνδέονται με το ρευματοδότη (πρίζα) συνδέονται και με γείωση.
Ioγενής γαστρεντερίτιδα©

Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που χαρακτηρίζεται από έντονη υδαρή διάρροια, κοιλιακές κράμπες, ναυτία ή εμέτους και καμιά φορά πυρετό.


Η υποβιταμίνωση D3 έχει σχέση με την πρόκληση γλαυκώματος ανοικτής γωνίας;©

To γλαύκωμα ανοικτής γωνίας είναι μία από τις κύριες χρόνιες παθήσεις, που επηρεάζει το οπτικό νεύρο.


Η ευεργετική δράση της βιταμίνης D3 στην ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα©

 Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, εντοπίζοντας και απομακρύνοντας το αίτιο που τις προκάλεσε και εφαρμόζοντας τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές από τον οδοντίατρο και τον περιοδοντολόγο.


Τα επαρκη επιπεδα της βιταμινης D3 μπορουν να προλαβουν την εγκεφαλικη βλάβη©

Οι σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η βιταμίνη D3 δρα νευροπροστατευτικά.


Σκλήρυνση κατά πλάκας και τα οφέλη της από τη συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D3 [D3-Gkelin drops]
Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες σε πειραματόζωα, αλλά και από κλινικές παρατηρήσεις, η βιταμίνη D3 μπορεί να ωφελήσει τα άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, συμβάλλοντας στην υποχώρηση των συμπτωμάτων της νόσου.
Κακοσμία του στόματος γαστρεντερολογικής αιτιολογίας©

Η γαστρεντερική οδός (οισοφάγος, στόμαχος, λεπτό και παχύ έντερο) μόνο έμμεσα (αιματογενώς) μπορεί να επηρεάσει την δύσοσμη αναπνοή.


Κακοσμία του στόματος, ψευδοκακοσμία, φανταστική κακοσμία του στόματος ή κακοσμιοφοβία©

 Ως κακοσμία του στόματος ορίζεται η δυσάρεστη οσμή της εκπνοής κάποιου, που γίνεται αντιληπτή από τρίτους. Δεν υπάρχει άνθρωπος, που σε κάποια χρονική στιγμή της ημέρας δεν μυρίζει άσχημα το στόμα του.


Η έλλειψη βιταμινης D3 στα άτομα με πρώτο επεισόδιο ψύχωσης©
Με τον όρο βιταμίνη D εννοείται η βιταμίνη D2 και η βιταμίνη D3. κλινικής και θεραπευτικής σημασίας είναι η βιταμίνη D3, η οποία παράγεται μέσω φωτοσύνθεσης στο δέρμα υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας Β [UVB], τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Θεραπεία της μη παθολογής κακοσμίας του στόματος©

Το στόμα των περισσοτέρων ανθρώπων έχει μια άσχημη απόπνοια αμέσως μετά την πρωινή έγερση, που μπορεί να δυσαρεστεί τον σύντροφο ή τη σύντροφο ή το ίδιο το άτομο.


H βιταμίνη D3 μπορεί να προστατεύσει τα μεσήλικα άτομα από την εκδήλωση κατάθλιψης©

Εκτός από τις οστεοπροστατευτικές και ανοσορρυθμιστικές της δράσεις η βιταμίνη D3 επηρεάζει και την ψυχική διάθεση.


Σχέση του ορθοκολικού καρκίνου και της βιταμίνης D©

Η ανάπτυξη του ορθοκολικού καρκίνου γίνεται με αλληλοδιαδοχικές διαδικασίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η γήρανση του οργανισμού, ο ανεξέλεγκτος επιθηλιακός πολλαπλασιασμό του βλεννογόνου του εντέρου και την ελαττωμένη απόπτωση [1]. 


Aντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος από ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα με βιταμίνη D3, Αλόη και εκχύλισμα νερατζιού

Με τον όρο περιοδοντίτιδα περιγράφεται μια φλεγμονώδης διαδικασία, που οφείλεται στη δράση αρνητικών κατά gram αναερόβιων ή δυνητικά αναερόβιων βακτηριδίων που ανευρίσκονται μέσα σε υποουλικές βιομεμβράνες (biofilms).


Οι συνέπειες της απότομης ελάττωσης των επιπέδων της βιταμίνης D3 σε χειρουργικούς ασθενείς©

Η προεγχειρητική έρευνα των επιπέδων της βιταμίνης D3 στους νοσοκομειακούς χειρουργικούς ασθενείς είναι χρησιμότατη.


Περιορισμός του κινδύνου πρόκλησης οξείας μέσης ωτίτιδας σε παιδιά με τη χορήγηση βιταμίνης D3©

Τα μη κλασσικά αποτελάσματα της δράσης της νιταμίνης D 

Η βιταμίνη D είναι πολύ γνωστή για τον κλασικό ρόλο που παίζει στην οστεοπροστασία και τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας.


ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ (ΡΙΝΟΚΟΛΠΙΤΙΔΑ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Rhinosisam nasal spray©

Το Rhinosisam nasal spray είναι ρινικοί ψεκασμοί που περιέχουν σησαμέλαιο, μαστιχαίλεο και βιταμίνη Ε καιείναι πολύτιμο στους ασθενείς με ξηρότητα του βλεννογόνου του βλεννογόνου της μύτης και του ρινοφάρυγγα οποιασδήποτε αιτιολογίας.


Δοσολογία της βιταμίνης D3 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης©

Η δοσολογία της χορήγησης βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπήρξε ένα αμφιλεγόμενο θέμα στο παρελθόν.


Μπορεί να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα;©

O ιατρικός τουρισμός ή ιατρικά ταξίδια, ή διεθνείς υπηρεσίες ασθενών, ή παγκόσμια φροντίδα υγείας είναι ένα νέο φαινόμενο υψίστης σημασίας, τόσο για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, όσο και για την ανάπτυξη του τουρισμού όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.


Πολλαπλούν μυέλωμα και η βιταμίνη D©

Το πολλαπλούν μυέλωμα είναι ένας καρκίνος των πλασματοκυττάρων.


Κεφαλαλγία και βιταμίνη D3©

Επιδημιολογικές μελέτες της κεφαλαλγίας στην Ευρώπη δείχνουν ότι, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, οι ενήλικες υποφέρουν γενικά από πονοκέφαλο.
Σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση και η σχέση της με τη βιταμίνη D©

Στην παρούσα μικρή ανασκόπηση περιγράφονται οι τρέχουσες γνώσεις που αφορούν τη χρήση της βιταμίνης D3 στην πρόληψη και θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.


Μπορεί ο Μότσαρτ να πέθανε από έλλειψη βιταμίνης D;©

Πολλές υποθέσεις έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για τα αίτια του θανάτου του Wolfgang Amadeus Mozart, του διάσημου Αυστριακού μουσικοσυνθέτη κλασσικής μουσικής.


Μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια στα παιδιά και τους ενήλικους©

Καθώς περνούν τα χρόνια, για ορισμένα άτομα, μερικές σωματικές αλλαγές, όπως το γκριζάρισμα των μαλλιών ή εμφάνιση ρυτίδων, η εκδήλωση μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, το σακούλιασμα των βλεφάρων, αποτελούν αιτίες περιορισμού της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης. 


Bιταμίνη D και Βαρηκοΐα ©

Νόσοι του μεταβολισμού των οστών και βαρηκοΐα

Διάφοροι ερευνητές έχουν αναφέρει ότι η βαρηκοΐα είναι μια από τις κλινικές εκδηλώσεις των νόσων του μεταβολισμού των οστών.


Σχέση της σωματικής κόπωσης, της οξειδωτικής λειτουργίας των μιτοχονδρίων και της βιταμίνης D©

Ο όρος βιταμίνη D σημαίνει τη βιταμίνη D2 και D3, αλλά κλινικής και εργαστηριακής σημασίας είναι η βιταμίνη D3.


Σχέση της τερηδόνας των δοντιών και της βιταμίνης D©

Από τα μέσα του 1800 μέχρι σήμερα υπάρχουν στις ΗΠΑ επιστημονικές ανακοινώσεις, που αφορούν τη στοματική υγεία και την απώλεια δοντιών σε εφήβους.


Η Επιδημία της γρίπης και η βιταμίνη D©

Με τον όρο βιταμίνη D εννοείται βιταμίνη D2 και η βιταμίνη D3. Κλινικής σημασίας είναι η βιταμίνη D3, η οποία εκτός από τις οστεοπροστατευτικές της ιδιότητες διαθέτει και ιδιότητες που επηρεάζουν την εκδήλωση της φλεγμονής και τις ανοσοαποκρίσεις που συμμετέχουν στους μηχανισμούς μιας λόιμωξης [1].


Βιταμίνη·D·και η νόσος του·Parkinson©

 

Η νόσος του Parkinson είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη μορφή νευροεκφύλισης που παρατηρείται στο γεροντικό πληθυσμό [1].


Βιταμίνη D και αυτοάνοσα νοσήματα©

Ο ανοσοτροποποιητικές δράσεις της βιταμίνης D είναι αναγνωρισμένες τα τελευταία 50 χρόνια.· Παρά τούτο μόνο πρόσφατα άρχισε να γίνεται κατανοητή η σημασία αυτού του γεγονότος για την ομαλή λειτουργία του σώματος [1]. 


Kαταπολέμηση της παχυσαρκίας με τη βοήθεια της βιταμίνης D3©

Η βιταμίνη D (βιταμίνη D2 και D3) χαρακτηρίζεται και ως ορμόνη, διότι διαθέτει ειδικά χημικά καρακτηριστικά, οδούς μεταβολισμού, ρύθμιση της σύνθεσης και αποθήκευσής της.


Καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσεως από υποβιταμίνωση D3

Ο καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος αποτελείσυνηθισμένη αιτία βασανιστικού ιλίγγου με υψηλή συχνότητα υποτροπών.


H χρήση των αντιβιοτικών στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού©

Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ευθύνονται για τις επισκέψεις εκατομμυρίων σθενών στους γιατρούς κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες του κόσμου.


H ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΠΑΘΟΥΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΟ ΟΞΥΓΟΝΟ©

Ως ιδιοπαθής, αιφνίδια νευραισθητήρια βαρηκοΐα [ΙΑΝΒ] ορίζεται η αιφνίδια απώλεια της ακοής μεγαλύτερης των 30dB, η οποία εκδηλώνεται τουλάχιστον σε τρεις παρακείμενες ακοομετρικές συχνότητες μέσα σε 72 ώρες ή λιγότερο. Η ΙΑΝΒ είναι νόσος άγνωστης αιτιολογίας. [1].


Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των αντιοξειδωτικών του κόκκινου κρασιού©

Η λήψη τροφών που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι γνωστό ότι είναι καρκινοπροστατευτική.


Η αναγνώριση της Αξίας της ηλιακής Ακτινοβολίας από το Διογένη τον κυνικό φιλόσοφο©

Ο Διογένης ο Σινωπεύς [γεννήθηκε το 412 π.Χ. στη Σινώπη του Πόντου και πέθανε το-399 π.Χ, ή το 323 στην Κόρινθο] ήταν κυνικός φιλόσοφος και μαθητής του διαπρεπούς μαθητή του Σωκράτη, Αντισθένη. 
Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝ [CROHN’S DISEASE] ©

Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου [ΦΝΕ]  

Οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου (ΦΝΕ) είναι χρόνιες νόσοι άγνωστης αιτιολογίας, που προσβάλουν την γαστρεντερική οδό (το λεπτό ή το παχύ έντερο), άγνωστης αιτιολογίας. Υπάρχουν δύο ευδιάκριτες μορφές φλεγμονωδών νόσων του εντέρου η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn.


Η βιταμίνη D και η νόσος του Κρον (Crohn's disease)©

Η έλλειψη βιταμίνης D είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα στους ασθενείς με τη νόσο του Crohn.. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των ασθενών με εφησυχάζουσα νόσο του Crohn βρέθηκε έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D. [1]. 


Αντιμετώπιση της ξηροστομίας του συνδρόμου Sjögren©

Το σύνδρομο Sjögren (SS) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης διαταραχή άγνωστης αιτιολογίας [1]. 
EΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ Ο ΟΡΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ SJÖGREN ©;

Το σύνδρομο Sjögren (SS) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης διαταραχή άγνωστης αιτιολογίας. Θεωρείται ως συστηματική νόσος με κύριες κλινικές εκδηλώσεις από το στοματικό βλεννογόνο, τους οφθαλμούς και το μυοσκελετικό σύστημα [1].


Ο ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ, Η ΞΗΡΟΣΤΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ SJÖGREN©

Ο ωτορινολαρυγγολόγος είναι υποχρεωμένος από τη φύση της ειδικότητάς του να γνωρίζει τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων των σιελογόνων αδένων. Όταν οι σιελογόνοι αδένες ανεπαρκούν και παράγουν περιορισμένη ή καθόλου ποσότητα σιέλου, τότε μιλάμε ότι ο πάσχων υποφέρει από ξηροστομία. 


ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ©

Σήμερα υπολογίζεται ότι πάσχουν από αλλεργία μόνον στην Ευρώπη πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι και αυτό αποτελεί πρόβλημα για τη διατήρηση της Δημόσιας Υγείας [1].


Association between metabolic syndrome, obesity, BMI, and serum vitamin D concentrations©

Vitamin D, a novel immunomodulator, is recently considered to play a protective role against cardiovascular diseases, insulin resistance, and obesity [1].


Η σχέση της βιταμίνης D3 και της φυματίωσης©

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της διεθνούς δημόσιας υγείας είναι η λοίμωξη από το Μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης. Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού πρόκειται να αναπτύξει λανθάνουσα φυματίωση.


Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜIΝΗΣ D ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΡΙΝΟΚΟΛΠΙΤΙΔΑΣ©

Ως ρινοκολπίτιδα ορίζεται η αιφνίδια εκδήλωση δύο ή περισσοτέρων συμπτωμάτων, το ένα εκ των οποίων θα πρέπει να είναι, είτε το μπούκωμα της μύτης η ο ρινικο΄ς κατάρρους (πρόσθιος ή οπίσθιος).


Σχέση της γεροντικής εκφύλισης της ωχρας κηλίδος του αμφιβληστροειδούς και της υποβιταμίνωσης D3

Πρόσφατες μελέτες υποστηρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της υποβιταμίνωσης D3, της όψιμης αγγειογένεσης και του περιορισμού της φλεγμονώδους αντίδρασης, τα οποία είναι γνωστόν ότι, παίζουν μείζονα ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη της γεροντικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδος [ΓΕΩΚ] του αμφιβληστροειδούς χιτώνα των οφθαλμών, που σχετίζεται με την ηλικία [1].


Σχέσεις των παθήσεων του θυρεοειδούς, των παραθυρεοειδών αδένων, της υπέρτασης και της βιταμίνης D©

 

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς και ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός είναι γνωστό ότι σχετίζονται με αυξήσεις της αρτηριακής πίεσης [1].


Σχέση των επιπέδων της βιταμίνης D3 και του καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου©

 Η βιταμίνη D3 φωτοσυντίθεται στο δέρμα υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας και μεταβολίζεται στο ήπαρ προς 25 υδροξυβιταμίνη D3 , ενώ στους νεφρούς στη συνέχεια μεταβολίζεται προς καλσιτριόλη (1,25-διυδροξυβιταμίνη D3). 


Ο καρκίνος του πνεύμονος και η βιταμίνη D3©

Ο καρκίνος του πνεύμονος είναι η ανεξέλεγκτη αύξηση κακοήθων, ανωμάλων κυττάρων στον ένα ή και στους δύο πνεύμονες και αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία θανάτου στους άνδρες και τις γυναίκες παγκοσμίως.


Βιταμίνη D, ανοσοποιητικό σύστημα και αυτοάνοσα νοσήματα©
Ο ρόλος της βιταμίνης D στην ανοσοπαθολογία   Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D δεν συμμετέχει μόνον στη διατήρηση της υγείας των οστών και γενικότερα του μυοσκελετικού συστήματος, αλλά ασκεί πλειοτροπικά αποτελέσματα στον οργανισμό.
KΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΄Η ΟΡΘΟΚΟΛΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3©

Συχνότητα του ορθοκολικού καρκίνου

O καρκίνος που προσβάλει το παχύ έντερο (κόλον + ορθόν) λέγεται ορθοκολικός καρκίνος και αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου από καρκίνο, παγκοσμίως.


O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ©

Συμπεράσματα της στρογγύλης τράπεζας της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, με θέμα: Ωτορινολαρυγγολογική αλλεργία: Ο ρόλος της υποβιταμίνωσης D στην πρόληψη των ΩΡΛ αλλεργικών παθήσεων, που έγινε στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Ωτορινολαρυγγολογίας στη Δημητσάνα στις 30 Μαρτίου-1 Απριλίου του 2012, 


Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ©

Η οστεοπόρωση είναι μία συστηματική νόσος του σκελετού, που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική μάζα, κατά την οποία αποσυντίθεται το οστεοειδές(πρωτεϊνικό συστατικό των οστών). 


Η πρόληψη της υποτροπής της ρινοκολπίτιδας©

Με τον όρο ρινοκολπίτιδα εννοείται οποιαδήποτε λοίμωξη αναπτύσσεται σε κάποιον από τους παραρρίνιους κόλπους του σπλαγχνικού κρανίου.Παραρρίνιοι κόλποι είναι τα ιγμόρεια , τα οποία παθαίνουν ιγμορίτιδα, οι μετωπιαίοι κόλποι, που παθενουν μετωπιαία κολπίτιδα, οι ηθμοειδείς κυψέλες, που παθαίνουν ηθμοειδίτιδα και ο σφηνοειδής κόλπος που παθαίνει σφηνοειδίτιδα.


Tα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D3 αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης νόσου του Alzheimer©

H νόσος του Alzheimer είναι η συνηθέστερη μορφή άνοιας στους ηλικιωμένους και συνοδεύεται με προοδευτική νευροεκφύλιση του ανθρώπινου νεοφλοιού [1].


TΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D3 ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2©

Πρόσφατες ανακοινώσεις συνδέουν την έλλειψη βιταμίνης D με αύξηση του κινδύνου πρόκλησης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 και των επιπλοκών του [1]. 


Γιατί το ηλιακό φως ισχυροποιεί τα οστά;©

Τα συστατικά της ηλιακής ακτινοβολίας

H υπέρυθρη ακτινοβολία Α [UVA (320-400 nm)] και η υπέρυθρη ακτινοβολία Β [ UVB (290-320 nm)] είναι τα κυριότερα συστατικά της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλιακού φωτός.


Μυική αδυναμία και πτώσεις στο έδαφος μεταξυ των ηλικιωμένων από έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D©

Ως πτώση ορίζεται η άσκοπη και ακούσια μετακίνηση προς το έδαφος ή άλλο χαμηλότερο επίπεδο. Η άσκοπη και ακούσια μετακίνηση προς ένα έπιπλο δεν θεωρείται πτώση. 


Βιταμίνη D πολύτιμος προστάτης της υγείας©

Πολύς θόρυβος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη βιταμίνη D. Kαθημερινά τα διεθνή ιατρικά περιοδικά αναφέρουν επιστημονικές εργασίες, με τις οποίες τεκμηριώνονται τα επωφελή αποτελέσματα για την υγεία του ανθρώπου, όταν στο αίμα του κυκλοφορούν επιθυμητά ή επαρκή επίπεδα βιταμίνης D.


Ωκυτοκίνη, η ορμόνη της ηρεμίας, της γαλήνης, της ευεξίας και της διατήρησης της υγείας©

Έχει αποδειχτεί ότι το να δώσεις και να αγαπήσεις έμπρακτα συνοδεύεται και από αλλαγές της βιοχημείας του εγκεφάλου.


Βιταμίνη D3 και η προεκλαμψία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης©

Οι υπερτασικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαιτέρως η προεκλαμψία έχουν μελετηθεί εκτεταμένα , όσον αφορά τη σχέση τους με τα επαρκή επίπεδα της βιταμίνης D3 της εγκύου. 


Βιταμίνη D3 και Σχιζοφρένεια©

Η γέννηση ενός παιδιού το χειμώνα ή την άνοιξη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης σχιζοφρένειας. Αυτή η εποχικότητα στη γέννηση ευθύνεται τουλάχιστον για το 10% όλων των περιπτώσεων σχιζοφρένειας. 


Αντιμετώπιση του ροχαλητού με το Rochalitex©

To ροχαλητό δεν είναι νόσος, αλλά αποτελεί κατάσταση, που αν γίνει πολύ έντονh ή συνοδεύεται από άπνοιες στον ύπνο και μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστες παθολογικές καταστάσεις στα άτομα που ροχαλίζουν.


Η Θεραπεία της ψωρίασης με βιταμίνη D3 . [D3-Gkelin drops] από το στόμα©

Η βιταμίνη D ανακαλύφθηκε τον περασμένο αιώνα εξαιτίας της επιδημίας της παιδικής νόσου των οστών, της ραχίτιδας. [1].


O ρόλος των περιβαλλοντικών παραγόντων στη διαμόρφωση των επιπέδων της βιταμίνης D3©

Η βιταμίνη D3 είναι μια ορμόνη που συντίθεται στο δέρμα των θηλαστικών μετά από έκθεση τους στην υπεριώδη ακτινοβολία Β του ήλιου (βιταμίνη D3). Επιπλέον μικρές ποσότητες βιταμίνης D3 μπορεί να προσληφθούν και από ορισμένες τροφές (ψάρια, αυγά γαλακτοκομικά, ορισμένα είδη μανιταριών,) και από τρόφιμα στα οποία προστίθενται τεχνητά μικρές ποσότητες βιταμίνης D3 [1, 2].


Βιταμίνη D3 και προστασία του καρδιοκυκλοφορικού συστήματος©

Προστασία της υγείας του καρδιοκυκλοφορικού συστήματος με συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D3.


Σχέση της γεροντικής ξηροστομίας και του συνδρόμου Sjogren©

Η ξηροστομια αποτελεί συνηθισμένο σύμπτωμα στα ηλικιωμένα άτομα. Από έρευνες που έχουν γίνει, έχει φανεί ότι 40% των ξηροστομιών στα ηλικιωμένα άτομα οφείλονται στο σύνδρομο Sjögren.


Υπολογισμός των επιπέδων της βιταμίνης D3 στον ορό©

Oι άνθρωποι εφοδιάζονται τη βιταμίνη D μέσω της φωτοσύνθεσης στο δέρμα τους και δια της προσλήψεως ορισμένων τροφών.


Iδανικά επίπεδα της βιταμίνης D3 στον ορό για τη διατήρηση της υγείας ©

Οι ωτορινολαρυγγολόγοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη και έρευνα της βιταμίνης D, διότι σε ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών με βαρηκοΐα από ωτοσκλήρυνση, αλλεργική ρινίτιδα και καθυποτροπήν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και του στοματοφάρυγγα τα επίπεδα της 25-υδροξυβιταμίνης D3 [βασικός μεταβολίτης της βιταμίνης D3] είναι ελλειπή ή ανεπαρκή.


H σημασία του όρου βιταμίνη D©

O όρος βιταμίνη D σημαίνει τις διάφορες κύριες μορφές της βιταμίνης και κυρίως την βιταμίνη D2 και τη βιταμίνη D3. H βιταμίνη D2 ανευρίσκεται σε ζύμες και ορισμένα μανιτάρια.


Πρόληψη της οξείας Μέσης Ωτίτιδας©

H οξεία μέση ωτίτιδα προκαλεί νοσηρότητα στο 80%των παιδιών κάτω των τριών ετών και μπορεί να περάσει απαρατήρητη εκτός και αν διαγνωστεί από γιατρό. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η συχνότητα της νόσου διαρκώς αυξάνει. Αν και η οξεία μέση ωτίτιδα είναι πολυπαραγοντική νόσος, εν τούτοις η κυριότερη αιτία της η λοίμωξη από βακτηρίδια και ιοί, που προέρχονται από το ρινοφάρυγγα.


Οι ανάγκες των εγκύων σε βιταμίνη D3©

Με τον όρο βιταμίνη D εννοείται η βιταμίνη D2 (φυτικής προέλευσης) και βιταμίνη D3. Η βιταμίνη D3 φωτοσυντίθεται στην επιδερμίδα, όταν η 7-διυδροχοληστερόλη (προβιταμίνη D3) μετατρέπεται σε βιταμίνη D3. υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας Β του ηλιακού φωτός.


ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΜΕ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D3©
Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη εκδηλώνονται μια ορισμένη εποχή του έτους. Χωρίς αμφιβολία οι ιοί που μεταδίδουν το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη υπάρχουν κατά τη διάρκεια όλων των εποχών του έτους. Βλέπε: Κοινό κρυολόγημα και γρίπη
Κοινό κρυολόγημα και γρίπη©
Το κοινό κρυολόγημα είναι μια ιογενής λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, που εκδηλώνεται με μπούκωμα και καταρροή της μύτης,
Η σχέση της βιταμίνης D3 και της υπέρτασης©
Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή νιταμίνη, που συμπεριφέρεται ως ορμόνη (σερκοστεροειδής ορμόνη), της οποίας οι υποδοχείς υπάρχουν στους περισσότερους ιστούς του σώματος.
Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου©
"Vinum bonum laetificat cor hominum. Ein guter Wein erfreut des Menschen Herz.“ H καρδιά είναι το κεντρικό όργανο του καρδιοκυκλοφορικού συστήματος, το οποίο όμως από την αρχαιότητα , το θεωρούσαν οι άνθρωποι ως το κέντρο των ευγενικών συναισθημάτων τους.
Η βιταμίνη D και η πρόληψη του αγγειο-εγκεφαλικού επεισοδίου©
Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας πολλών συστημάτων του ανθρωπίνου σώματος, μεταξύ των οποίων και του καρδιοκυκλοφορικού. 
Βιταμίνη D©
H σημασία του όρου βιταμίνη D. O όρος βιταμίνη D σημαίνει τις διάφορες κύριες μορφές της βιταμίνης και κυρίως την βιταμίνη D2 και τη βιταμίνη D3. H βιταμίνη D2 ανευρίσκεται σε ζύμες και ορισμένα μανιτάρια.
Το σκάλισμα της μύτης και οι επιπτώσεις του©
Ποιοι και γιατί σκαλίζουν τη μύτη τους; Τη μύτη, μπορεί την σκαλίζουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου και σε ανύποτες στιγμές. Οι γονείς παρατηρούν το παιδί να σκαλίζει τη μύτη από τη βρεφική ακόμη ηλικία.
Καρκινογένεση από τη χρήση οινοπνευματωδών ποτών και καπνίσματος©
Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα άτομα που ταυτόχρονα πίνουν οινοπνευματώδη και καπνίζουν είναι επιρρεπέστατα στην εκδήλωση καρκίνων του βλεννογόνου του στόματος, της γλώσσας, των αμυγδαλών, του λάρυγγα, του οισοφάγου και του στομάχου.
Βιταμίνη D και το φως του ήλιου: Στρατηγικές για την πρόληψη του καρκίνου και άλλα ευεργετήματα για την υγεία©
Με τον όρο βιταμίνη D εννοείται η βιταμίνη D2 (υπάρχει σε μικρές ποσότητες σε ορισμένα μανιτάρια και η βιταμίνη D3 (υπάρχει σε μικρές ποσότητες σε ορισμένα ψάρια, αλλά κυρίως φωτοσυντίθεται στο δέρμα υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας Β).
Γκελάντο. Ιατρικές Πληροφορίες για το κόκκινο κρασί Γκελάντο (Gkelanto) Βιβλιογραφία
Είναι δυνατόν το κόκκινο κρασί να προστατεύσει το καρδιοκυκλοφορικό σύστημα; ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ    
Xerogkelin
ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΦΥΓΡΑΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥ ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΟΥ Xerogkelin spray ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΣΤΟΜΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ©
ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ-ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΩ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;©
Όσοι πετάμε με αεροπλάνο αναρωτιόμαστε γιατί άραγε να μπουκώνουν τ’ αυτιά, καθώς το αεροπλάνο παίρνει ή χάνει ύψος; Ή άλλες φορές όταν δεν μπουκώνουν τ’ αυτιά γιατί πονάνε;
Ωτοσκλήρυνση©
Συμπληρωματική αντιμετώπιση της  Ωτοσκλήρυνσης
Κακοσμία του Στόματος©
Η κακοσμία του στόματος αποτελεί πηγή άγχους γιαυτόν που την έχει και παράγοντα που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής του και όσων είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε στενή επαφή μαζί του καθημερινά.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΑΖΕΛΙΝΗΣ, ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ, ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΩΝ ΣΤΙΣ ΡΙΝΙΚΕΣ ΚΟΙΛΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΑΡΑΦΙΝΩΜΑΤΩΝ©
Είναι γνωστό ότι στην ξηρή ρινίτιδα, την ατροφική ρινίτιδα, στη ρινοπλαστική (7), τις ενδορρινικές χειρουργικές επεμβάσεις, την υπερηχοπηξία, κρυοπηξία και το γαλβανοκαυτηριασμό της ρινός εφαρμόζονται παραφινούχες ή βαζελινούχες αλοιφές και σκευάσματα που περιέχουν παραφινέλαιο ή άλλα ορυκτέλαια.
Κλιματιστικά, Ξηρή ατμόσφαιρα και η ασφαλής αντιμετώπιση της ξηρότητας του ρινικού βλεννογόνου©
Tο καλοκαίρι και το χειμώνα, ο βλεννογόνος της μύτης και ο ρινοφάρυγγας δέχονται τις αρνητικές επιπτώσεις του κλιματιζόμενου εσωτερικού χώρου της κατοικίας και της εργασίας.


 


Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης

O Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Iατρός, Ωτορινο- λαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ζεί και εργάζεται στην Κόρινθο, Δαμασκηνού 46, τηλ. 27410 26631, 6944280764.