Παρενέργειες φαρμάκων


Ασπιρίνη (Aspirin), ανεπιθύμητες ενέργειες
Ανεπιθύμητες ενέργειες ασπιρίνης (aspirin) Με τις συνήθεις αναλγητικές δόσεις σπανίως παρατηρούνται σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.ABILIFY (αριπιπραζόλη)-Aανεπιθύμητες ενέργειες
ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και το ABILIFY μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες, αν και δεν παρουσιάζονται σε όλους τους ανθρώπους.Adalat. Ανεπιθύμητες ενέργειες

ADALAT. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Ι. Από του στόματος μορφές: Αντανακλαστική ταχυκαρδία που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα στηθάγχης, κεφαλαλγία, ζάλη, εύκολη κόπωση, αδυναμία, ερύθημα και αίσθημα θερμότητας προσώπου.

Adrenaline (Αδρεναλίνη), Ανεπιθύμητες ενέργειες

Αδρεναλίνη (Adrenaline). Ανεπιθύμητες ενέργειες: Η επινεφρίνη είναι ισχυρό σuμπαθητικομιμητικό και μπορεί να εμφανίσει ευρύ φάσμα ανεπιθύμητων ενεργειών ως αποτέλεσμα της διεγέρσεως του σuμπαθητικού συστήματος.

Επινεφρίνη, ανεπιθύμητες ενέργειες
Βλέπε:Adrenaline (Αδρεναλίνη), Ανεπιθύμητες ενέργειες

Αlgon, ανεπιθύμητες ενέργειες
Το Αlgon μπορεί να δημιουργήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες των συστατικών του , δηλαδή του ακετυλοσαλικυλικού οξέος (Ασπιρίνη), της παρακεταμόλης και της καφείνης.Altaxa, ανεπιθύμητες ενέργειες
Altaxa (αντιημικρανιακό φάρμακο), που περιέχει σουκκινική σουματριπτάνη (sumatriptan succinate). Ανεπιθύμητες ενέργειες:Atacanad PLUS, ανεπιθύμητες ενέργειες
Atacand PLUS: Αντιυπερτασικό ανταγωνιστής της αγγειοτασίνης ΙΙ + διουρητικό. Κάθε δισκίο Atacand PLUS περιέχει 16 mg σιλεξετιλικής καντεσαρτάνης (candesartan cilexetil) και 125 mg υδροχλωροθειαζίδη (hydrochlorothiazide).Prezolon® (Prednisolone, Πρεδνιζολόνη)

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Μαζί με τις επιθυμητές ενέργειες κάθε φάρμακο μπορεί να προκαλέσει και ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες (παρενέργειες).

Trileptal Oxcarbazepine (οξκαρβαζεπίνη) Αντιεπιληπτικό

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Trileptal είναι κύρια ήπιας και παροδικής φύσης και εμφανίζονται ως επί το πλείστον κατά την έναρξη της θεραπείας.

Aprovel 75 mg tabs [αντιυπερτασικό]

Aprovel 75 mg tabs [αντιυπερτασικό]

Αprovel 150 mg tabs [αντιυπερτασικό]

Αprovel 150 mg tabs [αντιυπερτασικό]

Aprovel 300mg tabs [αντιυπερτασικό]

Aprovel 300mg tabs [αντιυπερτασικό]

Efexor XR [βενλαφαξίνη (αναστολέας επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης)].

Efexor XR [Περιέχει βενλαφαξίνη (αναστολέας επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης). Είναι οδοντιατρικού ενδιαφέροντος διότι μπορεί να προκαλέσει Ξηροστομία στο 10% των ασθενών που την λαμβάνουν με κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας και ξηρότητας του λάρυγγα, που εύκολα προκαλεί φωνητική κόπωση και δυσφωνία στον ασθενή (ξηροφωνία).

Βλέπε: ΞΗΡΟΣΤΟΜΙΑ, ΞΕΡΟ ΣΤΟΜΑ, XEROGKELIN

τεστ
Τεστ

 


Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης

O Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Iατρός, Ωτορινο- λαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ζεί και εργάζεται στην Κόρινθο, Δαμασκηνού 46, τηλ. 27410 26631, 6944280764.