Γιατί το D3 Gkelin drops είναι το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα βιταμίνης D3

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach
και Αικατερίνης Δ. Γκέλη, Ιατρού, Ακτινοδιαγνώστριας 

Παρά το γεγονός ότι, κυκλοφορούν πολλές μορφές συμπηρωμάτων διατροφής που περιέχουν βιταμίνη D3, εν τούτοις ελάχιστα εξ αυτών περιέχουν ευαπορρόφητη βιταμίνη  D3 υψηλής ποιότητος.
Το συμπλήρωμα διατροφής D3-Gkelin drops σχεδιάστηκε για να επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός απορρόφησης της βιταμίνης D3, όταν αυτή χορηγείται από το στόμα.

Σε κάθε σταγόνα του  D3-Gkelin drops υπάρχουν 1000 IU (διεθνείς μονάδες) βιταμίνης D3, υψηλής ποιότητας  και απορροφητικότητας. 

Γκέλη Αικατερίνη, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια με Ιδιαίτερα Ενδιαφέροντα στην Ακτινοδιάγνωση παιδιών και ενηλίκων, Υπερηχοτομογραφική διαγνωστική, Οδοντιατρική Ακτινολογία, Περιβαλλοντική Ιατρική, Βιοχημική Διατροφολογία, Συμπληρωματική Ιατρική
Ιατρείο-Εργαστήριο: Παπαληγούρα 16
ΑΣΣΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τηλ. 2741087758, 6944280764, email: kgkeli@hotmail.com
Η υψηλή απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα της βιταμίνης D3 του D3-Gkelin οφείλεται στην ανάμειξή της με φαρμακευτικής χρήσης ελαιόλαδο.

Τα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης D3, περιέχουν συνθετική βιταμίνη D3 και φέρονται μαζί με σπορέλαια, που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους και γιαυτό διατίθενται σε φθηνή τιμή.

Χαρακτηριστικά του D3-Gkelin drops:

• Μία σταγόνα του D3-Gkelin περιέχει 1000 IU βιταμίνης D3. Αυτό δίνει τη δυνατότητα της χρησιμοποίησης του D3-Gkelin σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογνά μέχρι τους ηλικιωμένους.
• Περιέχει 100% βιταμίνης D3 σε φαρμακευτικής χρήσης ελαιόλαδο. Έτσι αποφεύγεται η χρήση σπορελαίων, τα οποία παράγονται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους (ηλιέλαιο, σογέλαιο, καλαμποκέλαιο).
• Αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής σε περιπτώσεις έλλειψης βιταμίνης D3, η οποία, σύμφωνα με τις γνώμες των ειδικών είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, με μορφή επιδημίας [1].
• Αποτελεί απαραίτητο διατροφικό στοιχείο για την διατήρηση της υγείας των οστών, των μυών, των αγγείων, της καρδιάς, του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς επίσης και την διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας και μακροζωίας. Μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ψυχικής διάθεσης , ανακούφιση σωματικών πόνων και απομάκρυνση εύκολης κόπωσης [2, 3,4].
• Είναι προϊόν ελληνικής έρευνας και επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών του ιατρού Δρ Δ.Ν.Γκέλη και παρασκευάζεται σε ένα από τα ασφαλέστερα εργοστάσια της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της Help, στην Πεδινή Ιωαννίνων, από επιστημονικούς συνεργάτες υψηλοτάτου μορφωτικού και επαγγελματικού επιπέδου.
• Παρασκευάζεται σύμφωνα με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του ΕΟΦ, που αφορούν την ποιότητα του προϊόντος.
Το σταγονόμετρο του D3-Gkelin drops στάζει με προκαθορισμένο τρόπο, ώστε κάθε σταγόνα, στο κάθε φιαλίδιο, να περιέχει πάντοτε 1000 IU. Mε αυτό τον τρόπο, τόσον ο ασθενής, όσο και ο θεράπων ιατρός γνωρίζει ασφαλώς τις ακριβείς ποσότητες βιταμίνης D3, που προσλαμβάνει.

Σύντομη περιγραφή του προϊόντος
Τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευτεί χιλιάδες ανακοινώσεις για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D3 στον οργανισμό και τη συμβολή της στον περιορισμό της θνησιμότητας των ηλικιωμένων [5].

Από το 1920 είναι γνωστή η οστεοπροστατευτική και οδοντοπροστατευτική δράση της βιταμίνης D3.

Οι πρόσφατες έρευνες, μέσω των οποίων αποδείχθηκε η παρουσία των υποδοχέων της βιταμίνης D3 στον οργανισμό, απέδειξαν την προστατευτική δράση της στα αγγεία, την καρδιά, το νευρικό σύστημα και την ψυχική σφαίρα και το ανοσοποιητικό σύστημα [6].
Η έλλειψη και η ανεπάρκεια της βιταμίνης D3 έχει σχετιστεί με κατήφεια, αίσθημα απόγνωσης, καθημερινούς πόνους, ακόμη και τον περιορισμό του προσδοκόμενου χρόνου επιβίωσης [7,8].

Γι’αυτό το λόγο επινοήθηκε η D3-Gkelin, για να διατεθεί στο κοινό βιταμίνη D3 υψηλής ισχύος, υεραπορροφητικότητας και βιοδιαθεσιμότητας.

Σήμερα υπάρχει επιδημία έλλειψης βιταμίνης D3 για έναν απλό λόγο: οι άνθρωποι έχουν ενημερωθεί ότι η έκθεση του δέρματος στον ήλιο ευνοεί την πρόκληση καρκίνου του δέρματος.

Αυτό είναι αληθές μεν, αλλά αφορά την πολύωρη, καθημερινή έκθεση στον ήλιο. Για τον ίδιο λόγο γίνεται εκτεταμένη χρήση αντιηλιακών προϊόντων, με επακόλουθο την παρεμπόδιση της σύνθεσης της βιταμίνης D3 στο δέρμα, κατά 100%.

Οι σύγχρονοι άνθρωποι, τους καλοκαιρινούς μήνες, που φωτοσυντίθεται η βιταμίνη D3 στο δέρμα, δεν κυκλοφορούν τις μεσημεριανές ώρες στον ήλιο, είτε λόγω ζέστης, είτε λόγω του συνεχούς εργασιακού ωραρίου τους.

Οι καλύτερες ώρες της θερινής ημέρας για να φωτοσυνθέσει κανείς βιταμίνη D3 στο γυμνό δέρμα του είναι 11π.μ-1μ.μ.

Αν κανείς εκτεθεί για 10-15λεπτά στον ήλιο, γυμνός αυτές τις ώρες, σχηματίζει 10.000-20.000IU βιταμίνης D3 [9].

Τον χειμώνα, οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν πλαγίως στην γη και η υπεριώδης ακτινοβολία Β αυτών δεν επαρκεί για να συντεθεί βιταμίνη D3 στο δέρμα.

Γιαυτό το λόγο είναι περισσότερο διαδεδομένες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος το χειμώνα, παρά τους θερινούς μήνες.

Μόνο με δύο τρόπους λοιπόν μπορεί κανείς να δημιουργήσει στον οργανισμό του επαρκή επίπεδα βιταμίνης D3: ή να εκτίθεται γυμνός στον ήλιο 10-15 λεπτά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ή να παίρνει συμπληρωματικά βιταμίνη D3. Αναφέρεται ότι όταν δημιουργείται το ¼ του  ελάχιστου ερυθήματος  στο δέρμα, κατά την έκθεση στον ήλιο του μεση μεριού (12 η ώρα) του ¼ του γυμνού σώματος παράγονται  1000 IU βιταμίνης D3 [10]. 

Επειδή ο πρώτος τρόπος για τους περισσότερους είναι ανέφικτος, ο δεύτερος τρόπος είναι αυτός που δίνει την λύση.

Προτού πάρει κανείς συμπληρωματική βιταμίνη D3, οφείλει να μετρήσει στον ορό του αίματος του τα επίπεδα της 25-υδρόξυβιταμίνης D3, Η οποία είναι ο κύριος μεταβολίτης της βιταμίνης D3 στο ήπαρ.

Όσοι έχουν επίπεδα 25-υδρόξυ βιταμίνης D3, κάτω των 30ng/ml ενδείκνυται να λάβουν συμπληρωματικά βιταμίνη D3.

Για την προστασία των αγγείων, της καρδιάς, του παγκρέατος, του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος και για καρκινοπροστασία, ιδανικά είναι τα επίπεδα των 50-70ng/ml. [11, 12].

Η βιταμίνη D3 που λαμβάνεται συμπληρωματικά δεν αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα και για να γίνει τοξική για τον οργανισμό, πρέπει να ξεπερνά η ημερήσια δόση της, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα 100-150ng/ml 25-υδροξυ βιταμίνης D3 στον ορό [14].


Τι κάνει το D3 Gkelin drops εξαιρετικό προϊόν;

Το D3-Gkelin drops περιέχει σε κάθε σταγόνα του 1000 IU φυσικής βιταμίνης D3 (χοληκαλσιφερόλη), υπό την καθαρότερη και πλέον ευαπορρόφητη μορφή της.

H βιταμίνη D3 του D3 Gkelin drops δεν περιέχει φθηνή, συνθετική βιταμίνη D3, γι’αυτό έχει καταταχτεί από τους γιατρούς που την έχουν συστήσει σε ασθενείς τους, ως ασφαλές και υψηλοτάτης ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής.

Δοσολογία της βιταμίνης D3

Η κάθε σταγόνα του D3-Gkelin περιέχει 1000IU ή 25μg.βιταμίνης D3. Αυτό την καθιστά ικανή να ληφθεί από το στόμα, εύκολα, από άτομα κάθε ηλικίας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων EFSA του 2012, ο οποίος 
περιλαμβάνει και τα συμπληρώματα διατροφής και θέτει τα ανώτατα ανεκτά επίπεδα λήψης ημερήσιας λήψης τους, η δοσολογία της βιταμίνης D3, στις διάφορες ηλικίες ηλικίες έχει ως εξής [14]:

Το γεγονός ότι το D3-Gkelin drops φέρεται σε σταγόνες μέσα σε φαρμακευτικό ελαιόλαδο διευκολύνει τους νεογνολόγους-παιδιάτρους να το χορηγούν με ευκολία σε νεογνά και παιδιά κάθε δεύτερη μέρα ή ακόμα και κάθε μέρα.
 
Επίσης τα ηλικιωμένα και καταβεβλημένα άτομα που αδυνατούν να καταπιούν χάπια ή κάψουλες βιταμίνης D3, μπορούν πολύ εύκολα να καταπιούν τις σταγόνες.

Σύμφωνα πάντα με τα επιστημονικά δεδομένα και την σύγχρονη ιατρική γνώση.

Η Pharmagel από της ιδρύσεώς της το 1997 ακολουθεί την φιλοσοφία της δημιουργίας προϊόντων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας και της ποιότητας της ζωής, της αντιγήρανσης και της μακροημέρευσης των συνανθρώπων μας.

Όποιο προϊόν παραδίδει στην κυκλοφορία η Pharmagel έχει τύχει έρευνας και εφαρμογής σε διεθνές επίπεδο. Αφού έχει αποδειχτεί η αποτελεσματικότητά του και έχουν δημοσιευτεί οι σχετικές μελέτες σε αναγνωρισμένα, διεθνή περιοδικά, τότε μόνον αποφασίζεται η παραγωγή και διάθεσή τους στην ελληνική αγορά.

Η Pharmagel φροντίζει ώστε τα προϊόντα, που κυκλοφορεί στην αγορά να είναι απολύτως ασφαλή και χωρίς παρενέργειες, έχοντας επιλέξει Έλληνες κατασκευαστές, που άντεξαν μέχρι σήμερα στον πολυεθνικό ανταγωνισμό.

Η Pharmagel παραδίδει στο κοινό που την εμπιστεύεται τα φθηνότερα προϊόντα, που έχουν κατασκευαστεί με τις ακριβότερες πρώτες ύλες και τις πλέον συγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους.

Η Pharmagel εφαρμόζει τεχνικές μεθόδους παρασκευής των προϊόντων της, που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση χημικών συντηρητικών, τοξικών εκδόχων ή τοξινών.

Βιβλιογραφία
1. Bendik I, Friedel A, Roos FF, Weber P, Eggersdorfer M. Vitamin D: a critical and essential micronutrient for human health. Front Physiol. 2014 Jul 11;5:248. doi: 10.3389/fphys.2014.00248. eCollection 2014.

2. Maddock J1, Berry DJ, Geoffroy MC, Power C, Hyppönen E. Vitamin D and common mental disorders in mid-life: cross-sectional and prospective findings. Clin Nutr. 2013 Oct;32(5):758-64. doi: 10.1016/j.clnu.2013.01.006. Epub 2013 Jan 21.

3.Bischoff-Ferrari HA, Willett WC, Wong JB, Giovannucci E, Dietrich T, Dawson-Hughes B. Fracture prevention with vitamin D supplementation: a meta-analysis of randomized controlled trials. JAMA. 2005 May 11;293(18):2257-64.

4. Grant WB, Holick MF. Benefits and requirements of vitamin D for optimal health: a review. Altern Med Rev. 2005 Jun;10(2):94-111.

5. Bjelakovic G1, Gluud LL, Nikolova D, Whitfield K, Wetterslev J, Simonetti RG, Bjelakovic M, Gluud C. Vitamin D supplementation for prevention of mortality in adults. Cochrane Database Syst Rev. 2014 Jan 10;1:CD007470. doi: 10.1002/14651858.CD007470.pub3.

6. Gandini S, Gnagnarella P, Serrano D, Pasquali E, Raimondi S. Vitamin D receptor polymorphisms and cancer. . Adv Exp Med Biol. 2014;810:69-105.

7. Knutsen KV1, Madar AA2, Brekke M3, Meyer HE4, Natvig B3, Mdala I3, Lagerløv P3. Effect of vitamin D on musculoskeletal pain and headache: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial among adult ethnic minorities in Norway. Pain. 2014 Sep 23. pii: S0304-3959(14)00447-3.

8. Wepner F1, Scheuer R2, Schuetz-Wieser B2, Machacek P2, Pieler-Bruha E2, Cross HS3, Hahne J2, Friedrich M2. Effects of vitamin D on patients with fibromyalgia syndrome: a randomized placebo-controlled trial. Pain. 2014 Feb;155(2):261-8. doi: 10.1016/j.pain.2013.10.002.

9. Holick MF. Sunlight, ultraviolet radiation, vitamin D and skin cancer: how much sunlight do we need? Adv Exp Med Biol. 2014;810:1-16.

10. Dowdy JC1, Sayre RM, Holick MF. Holick's rule and vitamin D from sunlight. J Steroid Biochem Mol Biol. 2010 Jul;121(1-2):328-30. doi: 10.1016/j.jsbmb.2010.04.002. Epub 2010 Apr 14.

11. Bischoff-Ferrari HA. Optimal serum 25-hydroxyvitamin D levels for multiple health outcomes. Adv Exp Med Biol. 2014;810:500-25.

12. Garland CF1, Gorham ED, Mohr SB, Grant WB, Giovannucci EL, Lipkin M, Newmark H, Holick MF, Garland FC. Vitamin D and prevention of breast cancer: pooled analysis. J Steroid Biochem Mol Biol. 2007 Mar;103(3-5):708-11.

13. Kim Y, Je Y. Vitamin D intake, blood 25(OH)D levels, and breast cancer risk or mortality: a meta-analysis. Br J Cancer. 2014 May 27;110(11):2772-84. doi: 10.1038/bjc.2014.175. Epub 2014 Apr 8.

14. Garland CF1, French CB, Baggerly LL, Heaney RP. Vitamin D supplement doses and serum 25-hydroxyvitamin D in the range associated with cancer prevention. Anticancer Res. 2011 Feb;31(2):607-11.

15. European Food Safety Authority (EFSA): Scientific Opinion on the Tolerable Upper Intake Level of vitamin D EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). European Food Safety Authority (EFSA), Parma, Italy EFSA Journal 2012;10(7):2813.


Τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα www.pharmagel.gr στοχεύουν στην   επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών την έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.

Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.pharmagel.gr  περιέχει ιατρικά  και επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχει γράψει ο  Δρ Δημήτριος  Ν. Γκέλης και οι ιατροί συνεργάτες του. Οι γνώσεις και οι πληροφορίες των άρθρων  είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.pharmagel.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.pharmagel.gr  είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής. Η τοποθέτηση διαφημίσεων στα άρθρα της ιστοσελίδας γίνεται για να καλυφθούν οι δαπάνες συντήρησής της

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.
Τελευταία άρθρα

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της L-Θεανίνης στην υγεία©
L-Θεανίνη: Η έρευνα ενός ασφαλούς φυσικού βοηθήματος βελτίωσης της ποιότητας του ύπνου©
Η L-θεανίνη διευκολύνει τη νευρογένεση μέσω του μεταφορέα της ισοφορμικής μορφής της L-Γλουταμίνης
Ψυχοτροπικές επιδράσεις της L- θεανίνης και των κλινικών ιδιοτήτων της στη διαχείριση του άγχους , του στρες και των διαταραχών του ύπνου©
Η συμπληρωματική αντιμετώπιση του άγχους, του στρες και της αϋπνίας με L-θεανίνη©
H σχέση της βιταμίνης D με τη νοσηρότητα και θνησιμότητα από τον κορωνοϊό COVID-19©
Inosamin
Υγεία του τραγουδιστή
Niflamol
Τι είναι το ροχαλητό;©
Παθοφυσιολογία του COVID-19©
Σύντομη βιογραφία του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής
Mη χειρουργική αντιμετώπιση της ωτοσκλήρυνσης το 2020©
Τι ρόλο παίζει η κληρονομικότητα στο ροχαλητό;©
Casodex

Δείτε όλα τα άρθρα »
Οδηγός Πρώτων Βοηθειών
Τι πρέπει να κάνετε αν φτάσετε πρώτοι
στο σημείο ενός ατυχήματος;