Altaxa, ανεπιθύμητες ενέργειες

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach


Altaxa (αντιημικρανιακό φάρμακο), που περιέχει σουκκινική σουματριπτάνη (sumatriptan succinate). Ανεπιθύμητες ενέργειες: Oι συχνότητες ορίζονται ως: πολύ συχνές (≥1/10), συχνές (≥1 /100 και < 1 /10), όχι συχνές (≥1/1.000 και <1/100), σπάνιες(≥11/10.000και<1/1.000), πολύ σπάνιες(<1/10.000) περιλαμβανομένων των μεμονωμένων αναφορών. Τα στοιχεία από τις κλινικές μελέτες είναι κατά προσέγγιση. Πρέπει να σημειωθεί ότι η συχνότητα της ομάδες των υπό σύγκριση φαρμάκων δεν λήφθηκε υπόψη. Τα στοιχεία μετά την κυκλοφορία του φαρμάκου αναφέρονται στην αναφερθείσα συχνότητα αναφορών και όχι στην πραγματική συχνότητα. Στοιχεία από κλινικές μελέτες:Διαταραχές του νευρικού συστήματος Συχνές: Μυρμηκίαση, ζάλη, υπνηλία. Αγγειακές διαταραχές: Συχνές: Περιοδικές αυξήσεις της πίεσης του αίματος που εμφανίζονται αμέσως μετά τη θεραπεία. Ερυθρότητα προσώπου Γαστρεντερικές διαταραχές:Συχνές: Ναυτία και έμετος εμφανίστηκαν οε ορισμένους ασθενείς αλλά δεν είναι σαφές αν σχετίζονται με τη σουματριπτάνη ή την υποκείμενη νόσο.

Μυοσκελετικές διαταραχές διαταραχές των συνδετικών ιστών και των οστών: Τα παρακάτω συμπτώματα είναι συνήθως παροδικά και δυνατόν να επιταθούν και να επηρεάσουν οποιοδήποτε σημείο του σώματος συμπεριλαμβανομένων του θώρακα και του λαιμού: Συχνές: Αίσθημα βάρους.

Γενικές διαταραχές και ενοχλήσεις στη θέση χορήγησης: Τα παρακάτω συμπτώματα είναι συνήθως παροδικά και δυνατόν να επιταθούν και να επηρεάσουν οποιοδήποτε σημείο του σώματος συμπεριλαμβανομένων του θώρακα και του λαιμού: Συχνές. Αλγος αίσθημα θερμότητας πίεσης ή σφιξίματος.

Τα παρακάτω συμπτώματα είναι ως επί το πλείστον ήπιας έως μέτριας βαρύτητας και παροδικά: Συχνές: Αίσθημα αδυναμίας κόπωση.

Εργαστηριακές εξετάσεις: Πολύ σπάνια: Ηπιες διαταραχές στις δοκιμασίες της ηπατικής λειτουργίας παρατηρήθηκαν περιστασιακά.

Στοιχεία μετά την κυκλοφορία του φαρμάκου

Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος: Πολύ σπάνιες. Αντιδράσεις υπερευαισθησίας που κυμαίνονται από υπερευαισθησία ίου δέρ­ματος μέχρι σπάνιων περιπτώσεων αναφυλαξίας.

Διαταραχές του νευρικού συστήματος: Πολύ σπάνιες. Επιληπτικές κρίσεις παρόλο ότι ορισμένες εμφανίστηκαν οε ασθενείς με ιστο­ρικό προύπάρχουοας επιληψίας ή συνυπάρχουσες καταστάσεις που προδια­θέτουν οε επιληπτικές κρίσεις παρατηρήθηκαν και περιπτώσεις σε ασθενείς όπου δεν είχαν εμφανείς προδιαθεσικούς παράγοντες αυτού του είδους. Τρόμος δυστονία, νυσταγμός σκοτώματα.

Διαταραχές των οφθαλμών: Πολύ σπάνιες: Πτερυγισμός διπλωπία, μειωμένη όραση. Απώλεια οράσεως περιλαμβανο­μένων αναφορών μόνιμης βλάβης. Εν τούτοις διαταραχές οράσεως μπορεί Για πλήρεις συνταγογραφικές πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην εταιρεία. επίσης να εμφανισθούν κατά τη διάρκεια της κρίσης της ημικρανίας.

Καρδιακές διαταραχές: Πολύ σπάνιες: Βραδυκαρδία, ταχυκαρδία, αίσθημα προκάρδιων παλμών, καρδιακές αρρυθ­μίες παροδικές ισχαιμικές ηλεκτροκαρδιογραφικές μεταβολές αγγειόσπα-ομος των στεφανιαίων ή έμφραγμα του μυοκαρδίου (βλέπε Αντενδείξεις Ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση).

Αγγειακές διαταραχές: Πολύ σπάνιες: Υπόταση, φαινόμενο Raynaud.

Γαστρεντερικές διαταραχές: Πολύ σπάνιες: Ισχαιμική κολίτιδα.

Μυοσκελετικές διαταραχές διαταραχές των συνδετικών ιστών και των οστών: Πολύ σπάνιες: Αυχενική δυσκαμψία


Σημείωση: Τα επιστημονικού ενδιαφέροντος άρθρα του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη και των συνεργατών του γράφτηκαν για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν πηγή ιατρικών συμβουλών  για ασθενείς.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών της έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.

Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας


Τα άρθρα της ιστοσελίδας www.pharmagel.gr προστατεύονται από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Κάθε αντιγραφή κειμένων ή εικόνων προστατεύονται με copyright και απαγορεύεται η χρήση τους από οποιονδήποτε, εκτός και εάν έχει τη γραπτή άδεια του ιδιοκτήτη της παρούσας ιστοσελίδας.

 

Gelis22-7-2014 Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής (Medical Life Coach)
Δαμασκηνού 46, Κόρινθος, Τηλ. 2741026631, 6944280764, e-mail: pharmage@otenet.gr

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ:
 • ΩΡΛ Αλλεργία,
 • Εμβοές αυτιών,
 • κακοσμία στόματος,
 • Ροχαλητό,
 • Βαρηκοία,
 • Ίλιγγος,
 • Διαταραχές οσφρήσεως και γεύσης,
 • Διαταραχές της φωνής,
 • ΩΡΛ ογκολογία, Aντιγήρανση,
 • Προληπτική Ιατρική,
 • Ιατρική Διατροφολογία,
 • Συμπληρωματική Ιατρική,
 • Περιβαλλοντική Ιατρική,
 • Κόκκινο κρασί και Υγεία,
 • Βιταμίνη D,
 • Ιατρική Εμψύχωση [Medical Life Coaching]

 

 

 Logo

Η έδρα της Pharmagel βρίσκεται στην Κόρινθο, Δαμασκηνού 46 (ΤΚ 20131). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Δημήτριο Ν. Γκέλη ή το προσωπικό της Pharmagel στα τηλεφωνα 27410 26631 (Φαξ 2741085030) ή στο email pharmage@otenet.gr

• Τρόποι αποστολής »
• Τρόποι πληρωμής »
• Επικοινωνία »
*Newsletter