Τα ευεργετικά αποτελέσματα της χορήγησης βιταμίνης D3, βιταμίνης Κ2, ψευδαργύρου, μαγνησίου και κουρκουμίνης σε ενήλικους ασθενείς με κυστική ίνωση©.

Η κυστική ίνωση (ΚΙ) είναι μια από τις πιο συνηθισμένες θανατηφόρες αυτοσωμικές υπολειπόμενες ασθένειες μεταξύ των ατόμων  Καυκάσιας φυλής, τουλάχιστον

Η βιταμίνη D και η πρόληψη του αγγειο-εγκεφαλικού επεισοδίου©

Ο Anderson JL, et al (2010) ανέλυσαν προοπτικά ένα μεγάλο ιατρικό ηλεκτρονικό αρχείο 41,504 ασθενών, στους οποίους είχε γίνει τουλάχιστον μία μέτρηση επίπέδων βιταμίνης D3 (μετρήθηκε ο κύριος μεταβολίτης της βιταμμίνης D3, η 25 υδροξυβιταμίνη D3, στον ορό του αίματος  των εξετασαθέντων ατόμων).  

Πώς ο ψευδάργυρος μπορεί να συμβάλλει στην ορμονική ισορροπία

Ο ψευδάργυρος ρυθμίζει τους έμμηνους κύκλους των γυναικών. Στην πρωτοπαθή δυσμηνόρροια, η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου πριν και κατά τη διάρκεια κάθε εμμηνορροϊκού κύκλου φαίνεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μειώνει την ένταση του πόνου της περιόδου.

Aldo Castellani, ο εφευρέτης του ομωνύμου αντιμυκητιασικού βάμματος

Ο Aldo Castellani (8 Σεπτεμβρίου 1874 – 3 Οκτωβρίου 1971) ήταν Ιταλός παθολoγοανατόμος και βακτηριολόγος. Γεννήθηκε καισπούδασε Ιατρική στη Φλωρεντία. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής το 1899. Εργάστηκε για ένα διάστημα στη Βόννη και εντάχθηκε στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής στο Λονδίνο το 1901.

Τα αντιδιαβητικά και αντιυπερτασικά οφέλη της καθημερινής λήψης μισού κουταλιού του γλυκού μαγιάς μπύρας©

H πρώτη δημοσίευση που αφορούσε τη θεραπεία του διαβήτη τύπου ΙΙ με τη χρησιμοποίηση της μαγιάς της μπύρας έγινε το 1854. Η δημοσίευση αυτή έγινε από τον Herepath, W.B., ο οποίος χορήγησε σε έναν διαβητικό ασθενή δύο έως τρεις κουταλιές.

H βιταμίνη D3 μπορεί να προστατεύσει τα μεσήλικα άτομα από την εκδήλωση κατάθλιψης©

Επειδή είναι σχεδόν αδύνατη η δημιουργία βιταμίνης D3 με την έκθεση στον ήλιο τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες συνιστάται η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D3, καθημερινά από το στόμα. Αν τα επίπεδα της βιταμίνης D 3 δεν είναι επαρκή η συνολική υγεία είναι εύκολο να διαταραχτεί.

H ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΠΑΘΟΥΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΟ ΟΞΥΓΟΝΟ©

Η παθογένεση της ΙΑΝΒ παραμένει, προς το παρόν αδιευκρίνιστη. Παρά τούτο φαίνεται η ΙΑΝΒ να χαρακτηρίζεται από την παρουσία υποξίας στην περίλεμφο του έσω ωτός και ως εκ τούτου και στην αιθουσαία κλίμακα και το όργανο του Corti, που υπάρχουν στο έσω ους. Η αιφνίδια βαρηκοΐα είναι μια επείγουσα…

Bιταμίνη D και Βαρηκοΐα ©

Μεταβολικές νόσοι των οστών είναι οι ασθένειες του οστίτη ιστού, μπορεί να αποδοθούν σε κυτταρικές αλλαγές ή σε διατροφικές ελλείψεις/υπερβολές, που δημιουργούνται από διαιτητικές ανισορροπίες. Στις ασθένειες αυτές περιλαμβάνεται ο υπερπαραθυρεοειδισμός, οστεοπενία, οστεοπόρωση, ωτοσκλήρυνση, οστεομαλακία, ραχίτιδα και πολλές νόσοι που σχετίζονται με ανώμαλη αφθονία των κυττάρων του Langerhans

Διάγνωση και αντιμετώπιση της σπάνιας αλλεργίας από εμβόλια κατά του COVID-19©

Τα εμβόλια αναπτύχθηκαν με πρωτοφανή ταχύτητα ως σημαντικό παγκόσμιο προληπτικό μέτρο κατά του COVID-19 και από τον Δεκέμβριο του 2020 έχουν χορηγηθεί πολλές εκατομμύρια δόσεις διαφόρων εμβολίων παγκοσμίως. Γενικά, οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια είναι σπάνιες.

H αντιμετώπιση του στρες του άγχους και των διαταραχών του ύπνου ατόμων με εμβοές των αυτιών©

Διαβάστε το άρθρο ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο