Δείτε περισσότερα

Η χρήση της λοσιόν του κολλοειδούς βρώμης (Prurigkel) στη θεραπεία του ξηρού δέρματος, του ερυθήματος, των εγκαυμάτων, ηλιοκαυμάτων, του κνησμού (φαγούρας), της μετακτινικής δερματίτιδας και της ατοπικής δερματίτιδας (έκζεμα)©.

To κολλοειδές  βρώμης χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία δερματικών καταστάσεων,

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Επιτάχυνση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ενδορρινικών κορτικοστεροειδών και αντιισταμινικών στην αλλεργικη ρινιτιδα©

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι το αποτέλεσμα τις αντίδρασης εισπνεόμενων αλλεργιογόνων με ειδικές ΙgE ανοσοσφαιρίνες  και είναι μια από τις πιο συνηθισμένες  χρόνιες παθήσεις, η οποία επηρεάζει….

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Η αποτελεσματική λειτουργία της βιταμίνης D3 επηρεάζεται από την ομοιόσταση του ψευδαργύρου σε άτομα με ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα)©

Η ατοπική δερματίτιδα  είναι μια χρόνια εκζεματώδης νόσος που χαρακτηρίζεται από ανοσοαντιδράσεις που επιτελούνται με τη μεσολάβηση Τ βοηθητικών κυττάρων τύπου 2 (T helper 2 (Th2) -shifted allergic immunity) , βλάβη του δερματικού φραγμού και κνησμό.

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα (θεραπευτικές προσεγγίσεις)©

To έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα (AΔ) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης, μη λοιμώδης νόσος του δέρματος, που υποτροπιάζει. Η ατοπική δερματίτιδα  χαρακτηρίζεται από δυσλειτουργία  του φραγμού του δέρματος και ανοσολογική δυσλειτουργία που επηρεάζει περίπου το 20% των παιδιών και το 2-5% των ενηλίκων παγκοσμίως.

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Άφθες και καθ’ υποτροπήν αυθώδης στοματίτιδα©

Oι άφθες ή τα αφθώδη έλκη είναι  το πιο συχνό είδος έλκους που παρατηρείται στο βλεννογόνο του στοματοφάρυγγα, σε όλες τις ηλικίες. Οι άφθες εκδηλώνονται στο στοματικό βλεννογόνο ή στη βάση των ούλων και  σπανιότερα στις αμυγδαλές ή τον φάρυγγα.

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Βιντεοενδοσκόπηση του λάρυγγα με στροβοσκόπηση©

Ό έλεγχος των κραδασμών των φωνητικών χορδών σε αργή κίνηση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του στροβοσκοπίου. Η στροβοσκόπηση του λάρυγγα είναι ένα σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο στην εξέταση ασθενών με φωνιατρικά προβλήματα[1].

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Αντιμετώπιση του μη αλκοολικού λιπώδους ήπατος με σκόνη αποξηραμένων στεμφύλων©

H σκόνη των αποξηραμένων στεμφύλων των  σταφυλιών μειώνουν τη σοβαρότητα της μη αλκοολικής ηπατικής στεάτωσης και την ανάπτυξη στεατοηπατίτιδας, βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνοντας την έκτοπη εναπόθεση λίπους στο ήπαρ ποντικών.

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Ασβέστιο, βιταμίνη D3 (D3 Gkelin drops), βιταμίνη Κ2 (Kappagkel) και συμπληρώματα μαγνησίου(Magnigkel) και σκελετική υγεία©

Η απώλεια της ποιότητας ή/και της πυκνότητας των οστών είναι ένα παραφυσιολογικό φαινόμενο

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Το υποκατάστατο σάλιου Xerogkelin ανακουφίζει την ξηροστομία, την ικανότητα κατάποσης και την σίτιση των ασθενών με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου μετά από ακτινοθεραπεία©

Η ξηροστομία  είναι μια κατάσταση, κατά την οποία οι σιελογόνοι αδένες δεν παράγουν σάλιο ή το παράγουν ανεπαρκείς ποσότητες.

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Οι πολυφαινόλες των σπόρων και των φλουδών του κόκκινου Αγιωργίτικου σταφυλιού (Vinogkelin) ως πηγή ενώσεων στη διαχείριση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής©

Οι σύγχρονες έρευνες έχουν στραφεί στην ανακάλυψη ασφαλών βιοενεργών μορίων, που μπορούν να δρουν θεραπευτικά χωρίς να προκαλούν παρενέργειες. 

Διαβάστε Περισσότερα