Διαβάστε το άρθρο ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο
Διαβάστε το άρθρο ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο
Οι επιδημιολογικές, οι εργαστηριακές και οι έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι το σκόρδο διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Όι έρευνες της πιθανής αντικαρκινικής δράσης του σκόρδου σε ανθρώπους (κλινικές μελέτες) είναι προς το παρόν είναι περιορισμένες.
Επιδημιολογικά και κλινικά χαρακτηριστικά της λοίμωξης από COVID-19
Η λοίμωξη από κορωνοϊό εκδηλώνεται συνήθως με ήπια συμπτώματα στην πλειοψηφία των ασθενών(Πυρετός, δύσπνοια, σοβαρός βήχας και πνευμονία).
Το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία, οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι, που επιβάλλεται λόγω της εργασίας τους να εκτίθενται στο κοινό, ανησυχούν δίκαια και διερωτώνται, αν ο κορωνοϊός προσκολλάται στα ρούχα τους και αν προσκολλάται πόσο καιρό διατηρείται ενεργός και επικίνδυνος, ώστε να μπορεί να μεταδοθεί;
κ
Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα μονοετές ή και πολυετές λαχανικό ή αρτυματικό του γένους Άλλιο (Allium) και της οικογένειας των Λειριοειδών ή Υακινθοειδών. Στο γένος του σκόρδου ανήκει επίσης το κρεμμύδι, το σχοιονόπρασο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Οι πειραματικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δείχνουν ότι το οξειδωτικό στρες και η συστηματική φλεγμονή συμμετέχουν στην παθογένεση του ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η κακοσμία του στόματος είναι μια συνηθισμένη κατάσταση , η οποία μπορεί να είναι παρούσα στα άτομα όλων των ηλικιών. Όταν είναι έντονη ή μακροχρόνια μπορεί να ελαττώσει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνική ζωή των πασχόντων [1].
Τα αίτια που μπορούν να προκαλέσουν ροχαλητό, συνήθως είναι εκείνα που μπορούν να δημιουργήσουν αύξηση της αντίστασης του εισπνεομένου αέρα, δια μέσου του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ή ανώτερου αεραγωγού.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθοριστεί η δοσολογία του σκόρδου για την πρόληψη του καρκίνου. Η δυσκολία προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να περιγράφουν τις ακριβείς δόσεις σκόρδου και, τη συχνότητα λήψης τους.
Σε μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες βρέθηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης σκόρδου και του περιορισμού του κινδύνου εκδήλωσης ορισμένων καρκίνων.