Δείτε περισσότερα

Η εκτίμηση των αποθηκευμένων ποσοτήτων της βιταμίνης D στο σώμα, μετρώντας τα επίπεδα της 25-υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό©.

 
Ο όρος βιταμίνη D είναι ένας γενικός όρος, που περιλαμβάνει μια ομάδα λιποδιαλυτών, δομικά ομοίων στερολών (ακόρεστες συμπαγείς αλκοόλες της ομάδας των στεροειδών). Τα κυριότερα μέλη αυτής της ομάδας είναι η βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη) που ανευρίσκεται στα φυτά και κυρίως ορισμένα είδη μανιταριών και η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) που είναι ζωικής προελεύσεως. 

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Η αντιχοληστεριναιμική, αγγειοπροστατευτική, καρδιοπροστατευτική, καρκινοπροστατευτική δράση των αντιοξειδωτικών των σπόρων, των φλουδών και των στεμφύλων του κόκκινου σταφυλιού©

Είναι γνωστόν ότι οι φλούδες, οι σπόροι και τα στέμφυλα που παράγονται κατά την παραγωγή μούστου

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Συμπληρωματική θεραπεία του έρπητα ζωστήρα με υπερβαρικό οξυγόνο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία©

Ο έρπης ζωστήρας είναι μια συνηθισμένη ιογενής νόσος που προσβάλλει τα νεύρα και το γύρω από αυτά δέρμα, προκαλώντας ένα επώδυνο δερματικό εξάνθημα και οδηγώντας σε έντονες επιπλοκές, από τις οποίες η κυριότερη είναι η μεθερπητική νευραλγία.

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Οι Αμερικανοί βετεράνοι με καρκίνο του προστάτη είχαν μακρότερο χρόνο επιβίωσης αν είχαν επάρκεια βιταμίνης D©

Ο καρκίνος του προστάτη παραμένει ο δεύτερος καρκίνος, που συνηθέστερα διαγιγνώσκεται  στον ανδρικό πληθυσμό παγκοσμίως.

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Συμπτώματα της ξηροστομίας και εναλλακτική αντιμετώπισή τους©

Αν μια ξηροστομία δεν θεραπευτεί καταλλήλως, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα συμπτώματα του στόματος, όπως η χρονία ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και η οδοντική τερηδόνα,  συμπτώματα από το φάρυγγα (δυσκαταποσία και ξηρότητα του λάρυγγα (ξηροφωνία).

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Σησαμέλαιο: Ένας φυσικός αντιοξειδωτικός, αντιφλεγμονώδης και αντικαρκινικός παράγοντας©

Οι σπόροι του σησαμιού και το σησαμέλαιο, που εξάγεται απ’ αυτούς είναι δημοφιλή τρόφιμα , διότι περιέχουν πολύτιμα για την υγεία θρεπτικά συστατικά. με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπολλαπλασιαστικές ιδιότητες (αναστολή του πολλαπλασιασμού και της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων).

Διαβάστε Περισσότερα

Δείτε περισσότερα

Ανθοκυανίνες του κόκκινου κρασιού και οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες©

Οι ανθοκυανίνες είναι η μεγαλύτερη ομάδα υδατοδιαλυτών χρωστικών του φυτικού βασιλείου καιανήκει στη μεγάλη ομάδα των χημικών ενώσεων, που λέγονται φλαβονοειδήΜέχρι το έτος 2000 είχε  ανακοινωθεί η ύπαρξη περισσοτέρων από 8000 φλαβονοειδών και 500 και πλέον ανθοκυανινών, των οποίων ο αριθμός έκτοτε μεγαλώνει [3].

Διαβάστε Περισσότερα