Γιατί το D3 Gkelin drops είναι το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα βιταμίνης D3

Το συμπλήρωμα διατροφής D3-Gkelin drops σχεδιάστηκε για να επιτυγχάνεται ο μέγιστος βαθμός απορρόφησης της βιταμίνης D3, όταν αυτή χορηγείται από το στόμα.

Σε κάθε σταγόνα του  D3-Gkelin drops υπάρχουν 1000 IU (διεθνείς μονάδες) φυσικής και όχι συνθετικής βιταμίνης D3, υψηλής ποιότητας  και απορροφητικότητας. 

Η υψηλή απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα της βιταμίνης D3 του D3-Gkelin drops οφείλεται στην ανάμειξή της βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

 

Τα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης D3, περιέχουν συνθετική βιταμίνη D3 και φέρονται μαζί με σπορέλαια, που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους και γιαυτό διατίθενται σε φθηνή τιμή.

Χαρακτηριστικά του D3-Gkelin drops:

Μία σταγόνα του D3-Gkelin drops περιέχει 1000 IU βιταμίνης D3. Αυτό δίνει τη δυνατότητα της χρησιμοποίησης του D3-Gkelin drops σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογνά μέχρι τους ηλικιωμένους.

• Περιέχει 100% φυσικής βιταμίνης D3 σε βιολογικό εξαιρετικό παρθένο  ελαιόλαδο. Έτσι αποφεύγεται η χρήση σπορελαίων, τα οποία παράγονται από γενετικά τροποποιημένους σπόρους (ηλιέλαιο, σογέλαιο, καλαμποκέλαιο).
• Αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα διατροφής σε περιπτώσεις έλλειψης βιταμίνης D3, η οποία, σύμφωνα με τις γνώμες των ειδικών είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο, με μορφή επιδημίας [1].
• Αποτελεί απαραίτητο διατροφικό στοιχείο για την διατήρηση της υγείας των οστών, των μυών, των αγγείων, της καρδιάς, του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς επίσης και την διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας και μακροζωίας. Μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ψυχικής διάθεσης, ανακούφιση σωματικών πόνων και απομάκρυνση εύκολης κόπωσης [2, 3, 4].
• Είναι προϊόν ελληνικής έρευνας και επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών του ιατρού Δρ Δ.Ν.Γκέλη εν συνεργασία με  επιστημονικούς ς συνεργάτες υψηλοτάτου μορφωτικού και επαγγελματικού επιπέδου, όπως ο Δρ Γεώργιος Τσάτσος.
• Παρασκευάζεται σύμφωνα με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του ΕΟΦ, που αφορούν την ποιότητα του προϊόντος.
Το σταγονόμετρο του D3-Gkelin drops στάζει με προκαθορισμένο τρόπο, ώστε κάθε σταγόνα, στο κάθε φιαλίδιο, να περιέχει πάντοτε 1000 IU. Mε αυτό τον τρόπο, ο ασθενής  γνωρίζει ασφαλώς τις ακριβείς ποσότητες βιταμίνης D3, που προσλαμβάνει.

Σύντομη περιγραφή του προϊόντος

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευτεί χιλιάδες ανακοινώσεις για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D3 στον οργανισμό και τη συμβολή της στον περιορισμό της θνησιμότητας των ηλικιωμένων [5].

Από το 1920 είναι γνωστή η οστεοπροστατευτική και οδοντοπροστατευτική δράση της βιταμίνης D3.

Οι πρόσφατες έρευνες, μέσω των οποίων αποδείχθηκε η παρουσία των υποδοχέων της βιταμίνης D3 στον οργανισμό, απέδειξαν την προστατευτική δράση της στα αγγεία, την καρδιά, το νευρικό σύστημα και την ψυχική σφαίρα και το ανοσοποιητικό σύστημα [6].


Η έλλειψη και η ανεπάρκεια της βιταμίνης D3 έχει σχετιστεί με κατήφεια, αίσθημα απόγνωσης, καθημερινούς πόνους, ακόμη και τον περιορισμό του προσδοκόμενου χρόνου επιβίωσης [7,8].

Γι’αυτό το λόγο επινοήθηκε η D3-Gkelin drops, για να διατεθεί στο κοινό βιταμίνη D3 υψηλής ισχύος, υεραπορροφητικότητας και βιοδιαθεσιμότητας.

Σήμερα υπάρχει επιδημία έλλειψης βιταμίνης D3 για έναν απλό λόγο: οι άνθρωποι έχουν ενημερωθεί ότι η έκθεση του δέρματος στον ήλιο ευνοεί την πρόκληση καρκίνου του δέρματος.

Αυτό είναι αληθές μεν, αλλά αφορά την πολύωρη, πολύχρονη καθημερινή έκθεση στον ήλιο. Για τον ίδιο λόγο γίνεται εκτεταμένη χρήση αντιηλιακών προϊόντων, με επακόλουθο την παρεμπόδιση της σύνθεσης της βιταμίνης D3 στο δέρμα, κατά 100%.

Οι σύγχρονοι άνθρωποι, τους καλοκαιρινούς μήνες, που φωτοσυντίθεται η βιταμίνη D3 στο δέρμα, δεν κυκλοφορούν τις μεσημεριανές ώρες στον ήλιο, είτε λόγω ζέστης, είτε λόγω του συνεχούς εργασιακού ωραρίου τους.

Οι καλύτερες ώρες της θερινής ημέρας για να φωτοσυνθέσει κανείς βιταμίνη D3 στο γυμνό δέρμα του είναι 11π.μ-1μ.μ.

Αν κανείς εκτεθεί για 10-15λεπτά στον ήλιο, γυμνός αυτές τις ώρες, σχηματίζει 10.000-20.000IU βιταμίνης D3 [9].

Τον χειμώνα, οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν πλαγίως στην γη και η υπεριώδης ακτινοβολία Β αυτών δεν επαρκεί για να συντεθεί βιταμίνη D3 στο δέρμα.

Γιαυτό το λόγο είναι περισσότερο διαδεδομένες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος το χειμώνα, παρά τους θερινούς μήνες.

Μόνο με δύο τρόπους λοιπόν μπορεί κανείς να δημιουργήσει στον οργανισμό του επαρκή επίπεδα βιταμίνης D3: ή να εκτίθεται γυμνός στον ήλιο 10-15 λεπτά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τις μεσημεριανές ώρες ή να παίρνει συμπληρωματικά βιταμίνη D3. Επειδή η υπεριώδης ακτινοβολία Β του ήλιου φωτοσυνθέτει στο δέρμα ενός ενηλίκου ποσότητα βιταμίνης D3, που ισοδυναμεί με την από του στόματος λήψη 10.000 ΙU, η καθημερινή λήψη 4.000 IU είναι ασφαλής δόση  [10]. 

 

Επειδή ο πρώτος τρόπος για τους περισσότερους είναι ανέφικτος, ο δεύτερος τρόπος είναι αυτός που δίνει την λύση.

Προτού πάρει κανείς συμπληρωματική βιταμίνη D3, οφείλει να μετρήσει στον ορό του αίματος του τα επίπεδα της 25-υδρόξυβιταμίνης D3, Η οποία είναι ο κύριος μεταβολίτης της βιταμίνης D3 στο ήπαρ.

Όσοι έχουν επίπεδα 25-υδρόξυ βιταμίνης D3, κάτω των 30ng/ml ενδείκνυται να λάβουν συμπληρωματικά βιταμίνη D3.

Για την προστασία των αγγείων, της καρδιάς, του παγκρέατος, του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος και για καρκινοπροστασία, ιδανικά είναι τα επίπεδα των 50-70ng/ml. [11, 12].

 

Η βιταμίνη D3 που λαμβάνεται συμπληρωματικά δεν αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα και για να γίνει τοξική για τον οργανισμό, πρέπει να ξεπερνά η ημερήσια δόση της, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα 100-150ng/ml 25-υδροξυ βιταμίνης D3 στον ορό [14].

Τι κάνει το D3 Gkelin drops εξαιρετικό προϊόν;

Το D3-Gkelin drops περιέχει σε κάθε σταγόνα του 1000 IU φυσικής βιταμίνης D3 (χοληκαλσιφερόλη), υπό την καθαρότερη και πλέον ευαπορρόφητη μορφή της.

H βιταμίνη D3 του D3 Gkelin drops δεν περιέχει φθηνή, συνθετική βιταμίνη D3, γι’αυτό έχει καταταχτεί από τους γιατρούς που την έχουν συστήσει σε ασθενείς τους, ως ασφαλές και υψηλοτάτης ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής.

Δοσολογία της βιταμίνης D3

 

Η κάθε σταγόνα του D3-Gkelin περιέχει 1000IU ή 25μg βιταμίνης D3. Αυτό την καθιστά ικανή να ληφθεί από το στόμα, εύκολα, από άτομα κάθε ηλικίας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων EFSA του 2012, ο οποίος περιλαμβάνει και τα συμπληρώματα διατροφής και θέτει τα ανώτατα ανεκτά επίπεδα λήψης ημερήσιας λήψης τους, η δοσολογία της βιταμίνης D3, στις διάφορες ηλικίες ηλικίες έχει ως εξής [14]:

Το γεγονός ότι το D3-Gkelin drops φέρεται σε σταγόνες μέσα σε βιολογικό εξαιρετικό παρθένο  ελαιόλαδο διευκολύνει τους νεογνολόγους-παιδιάτρους να το χορηγούν με ευκολία σε νεογνά και παιδιά κάθε δεύτερη μέρα ή ακόμα και κάθε μέρα.
 

Επίσης τα ηλικιωμένα και καταβεβλημένα άτομα που αδυνατούν να καταπιούν χάπια ή κάψουλες βιταμίνης D3, μπορούν πολύ εύκολα να καταπιούν τις σταγόνες.

Σύμφωνα πάντα με τα επιστημονικά δεδομένα και την σύγχρονη ιατρική γνώση.

Η Pharmagel από της ιδρύσεώς της το 1997 ακολουθεί την φιλοσοφία της δημιουργίας προϊόντων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας και της ποιότητας της ζωής, της αντιγήρανσης και της μακροημέρευσης των συνανθρώπων μας.

Όποιο προϊόν παραδίδει στην κυκλοφορία η Pharmagel έχει τύχει έρευνας και εφαρμογής σε διεθνές επίπεδο. Αφού έχει αποδειχτεί η αποτελεσματικότητά του και έχουν δημοσιευτεί οι σχετικές μελέτες σε αναγνωρισμένα, διεθνή περιοδικά, τότε μόνον αποφασίζεται η παραγωγή και διάθεσή τους στην ελληνική αγορά.

Η Pharmagel φροντίζει ώστε τα προϊόντα, που κυκλοφορεί στην αγορά να είναι απολύτως ασφαλή και χωρίς παρενέργειες, έχοντας επιλέξει Έλληνες κατασκευαστές, που άντεξαν μέχρι σήμερα στον πολυεθνικό ανταγωνισμό.

Η Pharmagel παραδίδει στο κοινό που την εμπιστεύεται τα φθηνότερα προϊόντα, που έχουν κατασκευαστεί με τις ακριβότερες πρώτες ύλες και τις πλέον συγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους.

Η Pharmagel εφαρμόζει τεχνικές μεθόδους παρασκευής των προϊόντων της, που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση χημικών συντηρητικών, τοξικών εκδόχων ή τοξινών.

Βιβλιογραφία

1. Bendik I, Friedel A, Roos FF, Weber P, Eggersdorfer M. Vitamin D: a critical and essential micronutrient for human health. Front Physiol. 2014 Jul 11;5:248. doi: 10.3389/fphys.2014.00248. eCollection 2014.

2. Maddock J1, Berry DJ, Geoffroy MC, Power C, Hyppönen E. Vitamin D and common mental disorders in mid-life: cross-sectional and prospective findings. Clin Nutr. 2013 Oct;32(5):758-64. doi: 10.1016/j.clnu.2013.01.006. Epub 2013 Jan 21.

3.Bischoff-Ferrari HA, Willett WC, Wong JB, Giovannucci E, Dietrich T, Dawson-Hughes B. Fracture prevention with vitamin D supplementation: a meta-analysis of randomized controlled trials. JAMA. 2005 May 11;293(18):2257-64.

4. Grant WB, Holick MF. Benefits and requirements of vitamin D for optimal health: a review. Altern Med Rev. 2005 Jun;10(2):94-111.

5. Bjelakovic G1, Gluud LL, Nikolova D, Whitfield K, Wetterslev J, Simonetti RG, Bjelakovic M, Gluud C. Vitamin D supplementation for prevention of mortality in adults. Cochrane Database Syst Rev. 2014 Jan 10;1:CD007470. doi: 10.1002/14651858.CD007470.pub3.

6. Gandini S, Gnagnarella P, Serrano D, Pasquali E, Raimondi S. Vitamin D receptor polymorphisms and cancer. . Adv Exp Med Biol. 2014;810:69-105.

7. Knutsen KV1, Madar AA2, Brekke M3, Meyer HE4, Natvig B3, Mdala I3, Lagerløv P3. Effect of vitamin D on musculoskeletal pain and headache: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial among adult ethnic minorities in Norway. Pain. 2014 Sep 23. pii: S0304-3959(14)00447-3.

8. Wepner F1, Scheuer R2, Schuetz-Wieser B2, Machacek P2, Pieler-Bruha E2, Cross HS3, Hahne J2, Friedrich M2. Effects of vitamin D on patients with fibromyalgia syndrome: a randomized placebo-controlled trial. Pain. 2014 Feb;155(2):261-8. doi: 10.1016/j.pain.2013.10.002.

9. Holick MF. Sunlight, ultraviolet radiation, vitamin D and skin cancer: how much sunlight do we need? Adv Exp Med Biol. 2014;810:1-16.

10. Reinhold Vieth . Vitamin D toxicity, policy, and science. J Bone Miner Res . 2007 Dec;22 Suppl 2:V64-8.

11. Bischoff-Ferrari HA. Optimal serum 25-hydroxyvitamin D levels for multiple health outcomes. Adv Exp Med Biol. 2014;810:500-25.

12. Garland CF1, Gorham ED, Mohr SB, Grant WB, Giovannucci EL, Lipkin M, Newmark H, Holick MF, Garland FC. Vitamin D and prevention of breast cancer: pooled analysis. J Steroid Biochem Mol Biol. 2007 Mar;103(3-5):708-11.

13. Kim Y, Je Y. Vitamin D intake, blood 25(OH)D levels, and breast cancer risk or mortality: a meta-analysis. Br J Cancer. 2014 May 27;110(11):2772-84. doi: 10.1038/bjc.2014.175. Epub 2014 Apr 8.

14. Garland CF1, French CB, Baggerly LL, Heaney RP. Vitamin D supplement doses and serum 25-hydroxyvitamin D in the range associated with cancer prevention. Anticancer Res. 2011 Feb;31(2):607-11.

15. European Food Safety Authority (EFSA): Scientific Opinion on the Tolerable Upper Intake Level of vitamin D EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). European Food Safety Authority (EFSA), Parma, Italy EFSA Journal 2012;10(7):2813.
Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης

Δρ.Δημήτριος Ν. Γκέλης
Iατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος

Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Συγγραφέας, Ιατρικός Ερευνητής 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: Ιατρική Έρευνα, Συμπληρωματική Ιατρική

Διεύθυνση: ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τηλ: 6944280764, Email: pharmage@otenet.gr
www.gelis.gr, www.pharmagel.gr , www.orlpedia.gr , www.allergopedia.gr, d3gkelin.gr, www.vitaminb12.gr, www.zinc.gr, www.curcumin.gr

Αικατερίνη Γκέλη
Αικατερίνη Γκέλη
Ιατρός, Ακτινοδιαγνώστρια
 Άσσος, Κορίνθου.
Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαγνωστική με υπερήχους, κλασσική ακτινολογία παίδων και ενηλίκων, γναθοπροσωπική ακτινολογία, περιβαλλοντική ιατρική, ιατρική διατροφολογία, συμπληρωματική ιατρική.
Δρ Γεώργιος Τσάτσος

Δρ Γεώργιος Τσάτσος

Πτυχιούχος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (Bachelor's degree, Chemistry)
Βιοτεχνολόγος [University of West of England (U.W.E.) Master's degree, Biotechnology]              Doctor of Philosophy (PhD), Biochemistry (Imperial College London)]
Είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας "Anaveris ΑΕ"  με εξειδίκευση στην παραγωγή καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής,  ιατροτεχνολογικών προϊόντων, Προϊόντα Ειδικής Διατροφής, καθώς και συμπληρωματικών Ζωοτροφών για κατοικίδια ζώα (Ιωαν. Μεταξά 56, Κορωπί)  www.anaveris.comΣημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.
Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 


Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.